— Det er fint å kunne hjelpe. Jeg hadde aldri trodd at det skulle komme så mye penger på drakta mi i løpet av en dag. Det er utrolig, sier Jessy Kramer.

Kramer og lagvenninnen Lynn Knippenborg vant mange nederlandske hjerter sammen med sine lagvenninner gjennom VM-turneringen i Danmark. Etter VM donerte Kramer bort den oransje håndballdrakten sin, til hjelp for noen som ikke har det så godt.

I løpet av en dag ble drakta til Kramer donert bort for 1200 euro, noe som utgjør omtrent 11 530 norske kroner. Pengebeløpet går til det nederlandske Røde Kors.

— Jeg er veldig stolt over det. Det er en stor auksjon i Holland hvert år, sier Kramer.

LES OGSÅ:

Ordføreren kommer

Vipers starter opp sesongen igjen allerede søndag mot Nordstrand. Før avkast skal den norske VM-vinneren Marta Tomac og sølv-vinnerne Lynn Knippenborg og Jessy Kramer fra Nederland settes pris på.

— Jeg gleder meg til å få være med og hylle tre så sterke prestasjoner. Å ha tre spillere fra Vipers og Kristiansand i en VM-finale er veldig bra, sier Harald Furre (H), ordfører i Kristiansand.

Furre skal tale før kampen, og Kristiansand kommune og Vipers har sammen gjort klar en gave til de tre spillerne.

Tomac og Norge vant som kjent VM-finalen helga før jul. Nederland med Kramer og Knippenborg kom helt til finalen som en sensasjon, men Tomac og lagvenninnene lot seg ikke sjokkere og vant 31- 23 i finalen, hvor Tomac tegnet seg for et mål.

Marta Tomac var med å vinne VM-gull og fikk vist seg fint fram for Norge. Søndag skal hun hylles i Aquarama. Foto: Ruud, Vidar

— Det blir en form for markering for å vise at vi er gode ambassadører for byen og klubben, sier Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

LES OGSÅ:

Mange gratulasjoner

Vipers har et tøft program fremover. I løpet av en drøy måned skal åtte kamper spilles.

— Det er godt å være tilbake i Kristiansand, men jeg skulle gjerne hatt noen dager til ferie, sier Jessy Kramer og ler.

Siden VM-finalen har gratulasjonene kommet tett som hagl for hollenderen.

— Det var en veldig morsom turnering. Det var bra at vi kom så langt, det var en super opplevelse jeg aldri kommer til å glemme, forteller Kramer, som ikke vet noe om at hun skal hylles søndag kveld.

LES OGSÅ:

— Fest på banen

Den daglige lederen i Vipers håper at spillerne i klubben blir inspirert av VM-suksessen til tre av Vipers-jentene.

— Vi skal lage et minne for dem tre før kampen, så håper vi at jentene tar det med seg ut på banen og lager en kjempefest hvor også Jessy, Marta og Lynn kan vise seg fram, sier Marcussen.

Ordfører Furre har store forventninger til Vipers i kampen mot Nordstrand, som ligger sist på tabellen uten poeng etter ni kamper.

— Vipers er store favoritter. Vi på tribunen må bare heie på, sier Furre.

Kramer tror det blir viktig å få alle spillerne på beina i det tette programmet som venter Vipers.

— Det blir veldig hardt. Jeg håper alle holder seg friske og at vi ikke får noen skader for vi trenger alle. Det blir tøft, sier Kramer som tidligere har slitt med kneet, men friskmelder seg før søndagens kamp.

Også Vipers-målvakt Sakura Hauge var med i VM for Japan som kom på 19. plass.

PS! Vipers-Nordstrand kan du følge på våre nettsider direkte søndag kl. 18.00.