— Champions League er målet om to år, så høye mål må vi ha. Vi ønsker å bli best i Norge, men vi vil krydre det med spill på toppnivå i Europa, sier Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

Til helga venter europacup-åttedelsfinale mot polske Selgros Lublin i Aquarama. Marcussen er fornøyd med utviklingen klubben har hatt det siste halvannet året, og forventer at klubben vil ta like store steg fremover.

— Fortsetter vi den bratte stigningen vi har hatt, så er vi med å kjempe om å være Norges beste lag om to år, mener Marcussen.

LES OGSÅ:

Mer troverdig

For å sikre seg direkteplass i Champions League er Vipers nødt til å dytte Larvik ned fra håndballtonen. Andreplassen i Norge må via kvalikrunder.

— Vi håper å gjøre noe med Larvik. Vi har fått på plass den administrasjonen og det styret vi ønsker. Vi begynner også å nærme oss den spillerstallen vi ønsker, sier Marcussen.

LES OGSÅ:

Lagets trener Gunnar Pettersen er ferdig i klubben etter sesongen. Da tar Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen over i tre år.

— Vi skal bli enda bedre med Kenneth. Gunnar skal ha all ære for den jobben han har gjort, men vi vil prestere på et enda høyere nivå, sier Marcussen, som blidgjorde lagets kommende trener da han i desember uttalte at Vipers skal bli Norges beste klubb.

— Det er fantastisk med en slik målsetting for da må klubben jobbe deretter. Det er musikk i ørene mine, fordi det forplikter, sa Gabrielsen før jul.

Glassverkets trener Kenneth Gabrielsen tar over Vipers den neste sesongen. Foto: Reidar Kollstad

Taper penger

Vipers' daglige leder har tidligere møtt skepsis på grunn av sine store ambisjoner. Han mener folk nå begynner å tro han.

— Folk ser at vi tar nye nivåer fort. For meg kan det ikke gå fort nok. Vi opplever at stadig flere og flere tror på oss, sier Marcussen.

LES OGSÅ:

For Vipers er det strålende å være med i europacupen sportslig. Like rosenrødt er det ikke økonomisk. Laget får ingen premiepenger for å avansere i sluttspillet, og heller ingen reiseutgifter blir dekket. Klubben må også betale dommere og delegater. Derfor har Kristiansand kommune støttet klubben med 100.000 kroner.

— Det er fantastisk av kommunen. Det gjør at utgiftene ikke blir blodrød på budsjettet. Kommer rundt 1500 tilskuere på hjemmekampen ser det ganske bra ut, sier Marcussen, som regner med å gå med overskudd i år.

- Hva om dere går videre til kvartfinale?

— Da skal vi uten tvil finne midler til det også. Det får vi røsket fram. Dette er kjempepositivt for klubben, svarer han.

LES OGSÅ:

Unngå Russland

Vipers skulle i utgangspunktet ikke deltatt i europacupen, men fikk plass ettersom Byåsen takket nei. Nettopp på grunn av fare for økonomiske tap.

Blant de 16 lagene som gjenstår er sju av dem øst-europeiske og to av dem tyrkiske. Skulle Vipers klare å ta seg forbi polske Lublin vil han unngå Øst-Europa.

— Det blir fort veldig dyrt økonomisk og er lengst reisevei. Det hadde vært gunstigst med et møte mot et dansk lag eller Glassverket. Men først og fremst blir det to knallharde kamper mot Lublin. De er favoritter, sier Marcussen.

Ekspert tror på Vipers

TV 2s håndballekspert Randi Gustad tror Champions League om to år kan bli en realitet for Vipers.

— Jeg synes det høres veldig positivt ut. Jeg tror timingen er god i og med at Larvik har flere utfordringer økonomisk, og kanskje ikke får med seg så gode spillere som før. Hvor vidt Vipers klarer å ta seg forbi dem eller må gå via kvalik, det er en annen sak, sier Gustad.

Randi Gustad tror Vipers kan komme seg til Champions League raskt. Foto: Ruud, Vidar

Hun er imponert over jobben Vipers har de siste årene.

— Det er et beundringsverdig engasjement rundt klubben. Kristiansand og Vipers har det som skal til. De har Norges flotteste arena, og Marcussen er en utrolig ambisiøs og god ressurs, sier Gustad, som synes Norge bør ha med to lag i mesterligaen.

— Vipers får en spennende trener i Kenneth Gabrielsen, som har gjort en utrolig god jobb i Glassverket, men de vil trenge nye spillere også.

Tidligere Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad tviler litt mer på Vipers' ambisjoner.

— Det er mange i Norge som har sagt det de siste 15 årene, uten å klare det. Jeg tror det er mulig, men er litt tvilende foreløpig, sier Gjekstad.