Nina Løseth kom fra en pallplass i forrige storslalåmrenn og prestasjoner langt over det vi har vært vante til de siste årene. Hun har hatt sin beste sesongåpning i karrieren. Slik blir det forventinger av.

Og det var tydelig at hun ville leve opp til forventningene. 26-åringen fra Spjelkavik var nummer åtte etter første omgang. Kjøringen bar preg av noe forsiktig.

Hun ville noe mer. Det bar også kjøringen i andre omgang preg av. Hun satset alt. Noen ganger lykkes en alpinist som kjører helt på grensen. Andre ganger går det litt over styr. Det var det siste alternativet som slo inn for Nina Løseth denne romjulsmandagen.

Tre ganger var hun på vei ut av løypa. Hun hadde i perioder en solid ledelse, men feilene kostet. Dermed kom hun inn til en skuffende syvendeplass etter sin kjøring.

Da alle de beste hadde kjørt hold det til en 12. plass. Den plasseringen delte hun med lagvenninne Ragnhild Mowinckel.

Vinner ble sveitsiske Lara Gut foran Tina Weirather (Lichtenstein) og Viktoria Rebensburgh (Tyskland).

Endelig en gjennomført omgang

Mens Løseth har hatt sin livs sesong så langt, har det buttet i mot for Mowinckel denne sesongen. Hun har feilet i en rekke renn og egentlig bare fått det til i utforkombinasjonen i Val d'Isere før jul. Da havnet hun på en 6. plass.

Men mandag kom hun seg ned og fikk plukket verdenscuppoeng.

Ragnhild Mowinckel kjørte ned til en 16. plass i første omgang og hadde bare grunn til å være sånn passe fornøyd. I andre omgang forsøkte hun å ta igjen litt av det tapte. Det så lenge bra ut, og hun ledet klart helt til hun gjorde en grov feil ikke langt fra mål. Hun tapte fart, og hun tapte det forspranget hun hadde på siste mellomtid.

Til slutt endte hun altså på en 12. plass.

  • Norske alpinister har søerget for norsk festdager i bakken så langt i sesongen. Her er noen av historiene:

Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver