Claus Ryste – fra Stranda – mener Nina Løseth har lagt bak seg en så god oppkjøring i år at det er grunn til å stille forventninger til ålesunderen.

– Nina bør ha mål om å være med å kjempe om topp fem-plasseringer i verdenscupen, sier Ryste til Sunnmørsposten.

Etter en skuffende førsteomgang fredag kveld leverte Nina Løseth en strålende andreomgang i Aspen. Hun endte til slutt på en 6.-plass, og sørget med det for ny bestenotering gjennom tidene i storslalåm. Fra før var beste plassering en 9.-plass.

– Dette var godt å se. Nina fikk virkelig betalt for satsingen og revansjerte seg veldig fra førsteomgangen. Dette var Nina tilnærmet på sitt beste, fastslo NRK-ekspert Bjarne Solbakken på direkten.

– På skuddhold

Solbakken påpekte samtidig at dette må være positivt for fortsettelsen.

Uansett var rennet en bekreftelse på Rystes antakelser.

– Jeg sier ikke at vi skal forvente at Nina skal klare topp fem hele tiden, men hun bør tidvis kunne klare det. I slalåm, for eksempel, er hun ranket som nummer sju nå. I storslalåm har hun også begynt å gjøre det bra, så det er lov å ha forventninger til Nina i år, sier Claus Ryste – i forkant av gårsdagens renn.

At flere av Løseths argeste konkurrenter la opp etter fjoråret er et argument til Løseth-suksess. Selv peker sportssjef Ryste på mer erfaring og en god oppkjøring.

– Det viktigste er at Nina har hatt en veldig god sesongoppkjøring. Hun har fått kjørt masse på ski. Hun har blitt eldre, vært på pallen noen ganger og har fått mer erfaring. Jeg tror Nina er på skuddhold og kan levere en god sesong i år, sier Claus Ryste.

Kjøre avslappet

Selv har Nina vært særs ordknapp angående egne ambisjoner hittil.

– Håpet er at jeg klarer å kjøre avslappet og få fram det beste i meg selv. Resultatet kan jeg ikke kontrollere, så det vil jeg ikke si noe om. Jeg kan ikke kontrollere mer enn det jeg gjør fra start til mål. Derfor er det der jeg holder fokus, uttalte hun nylig til NRK.