— Det føltes selvfølgelig helt sinnssykt bra å vinne, sier Svindal til NTB.

— Jeg gjorde det veldig bra på toppen og i det flate partiet, men jeg gjorde faktisk en liten feil i midtpartiet. Det gikk så utrolig fort. Men alt i alt gikk det veldig bra, sier han fornøyd.

Han kunne ikke fått et bedre comeback etter skaden.

— Jeg har vært ute med skade et helt år, og så vinner jeg de tre første rennene nå. Det er nesten helt ubeskrivelig. Jeg visste at jeg var godt forberedt, men man skal ha flyten for å vinne. Det har jeg hatt, fastslår han.

Kjetil Jansrud tok 2. plassen.

— Et skritt nærmere Aksel! Jeg er glad for å være tilbake på pallen, skrev Jansrud på sin Instagram-konto etter at dobbeltseieren var sikret.

- Vi «pusher» hverandre

Svindal gleder seg over den norske suksessen. Han mener sterke prestasjoner på trening har en del av æren.

— Det er ekstremt høy kvalitet på treningene våre. Vi «pusher» hverandre. Kjører du litt dårlig på trening, er du bak. Og ingen vil være bak, påpeker 32-åringen.

Aksel Lund Svindal kjørte suverent i toppen av løypen. Foto: Erich Schlegel-USA TODAY Sports

Svindal fikk en drømmestart på sesongen da han vant lørdagens verdenscupåpning i utfor i Lake Louise, Canada. Dagen etter vant han også super-G.Derfor var det store norske forhåpninger foran fredagens andre utforkonkurranse i Beaver Creek, Colorado. Men Svindal sa på forhånd at han regnet Jansrud som favoritt, etter at Jansrud hadde vært raskest på trening både onsdag og torsdag.

— For en mann!

Første nordmann ut var Svindal med startnummer 16. Han skulle kjempe med ledertiden til sveitseren Carlo Janka (1.43,31) som hadde kjørt inn til ledelse på startnummeret før.

Svindal startet glitrende og var 68 hundredeler foran på første passering. På tredje passering var han 97 hundredeler foran, og den avstanden holdt seg til mål. 1.42,34 var nesten sekundet foran Janka.

— Dette er utklassing! Han kjører helt fantastisk. For en nytelse å se på, for en mann - igjen! utbrøt NRKs ekspertkommentator og tidligere alpinsjef Marius Arnesen.

Dette var 32-årige Svindals tiende verdenscupseier i utfor.

Jansrud like bak

Kjetil Jansrud ble nummer to, tre tideler bak Svindal. Foto: Erich Schlegel-USA TODAY Sports

På startnummer 18 kom kanskje den største utfordreren, forrige sesongs utformester Jansrud. Kunne han få ut det han har vist på trening?Jansrud var halvsekundet bak på toppen der Svindal hadde kjørt så bra. Så tok han litt innpå, men i mål var Jansrud tre tideler bak Svindal. Det var dobbelt norsk i Beaver Creek.

— Det er utrolig sterkt. Dette er en maktdemonstrasjon av de norske guttene, sa Marius Arnesen på NRKs direktesending.

Franskmann på tredje

Kunne noen tukte dette? Neida, dette ble en helnorsk jubeldag. Franskmannen Guillermo Fayed tok 3. plassen, sju tideler bak Svindal.

— Dette nyter vi, det er helt rått. En merkedag i norsk utforsport, sa Arnesen ved synet av de to nordmennene på pallen i målområdet.

Lørdag er det klart for super-G i Beaver Creek. Der er de to nordmennene igjen favoritter.

— Det blir super-G og storslalåm, ja. En hektisk helg. Men jeg har fått en sinnssykt bra start, fastslår verdenscupleder Aksel Lund Svindal.