Aksel Lund Svindal har levert over all forventning i helgens verdenscupcomeback i Lake Louise.

I lørdagens utforrenn gikk han til topps, og han gjentok bragden i søndagens super-G. Svindal kjørte et strålende renn, og fosset i mål 45 hundredeler foran Peter Fill, som ble nummer tre. Matthias Mayer truet Svindals tid, men kom i mål 35 hundredeler bak og ble nummer to i rennet.

— Utklassing, ble det meldt i NRKs direktesending av rennet.

-En fantastisk runde. Den er enda mer gjennomført i enn i går. For en mann! Han viser igjen hvilken fantastisk utøver han er, kommenterte tidligere landslagssjef Marius Arnesen.

Svindal: - Ekstremt deilig

– Dette var en ekstremt deilig seier. Det var godt å kjøre på seg litt selvtillit både lørdag og nå søndag. Nå ser jeg virkelig frem til å fortsette i Beaver Creek neste helg. Der starter jeg med blanke ark og ser nye muligheter, sa Svindal til NTB via trener Trond Mæland.

Før helgens triumfer måtte man helt tilbake til 29. desember 2013 for å finne forrige verdenscupseier for Svindal. Søndagens seier var Svindals åttende i Lake Louise. Det var også der han noterte sin første verdenscupseier.

— Dette viser at han har gjort jobben til nå veldig bra og at han er vanvittig godt forberedt til en ny sesong. At han vinner to dager på rad voser en mental styrke som er helt rå. I dag slapp han seg helt løs, og det er en nytelse å se på. Det er stort. Han er en stor idrettsmann som vinner samme sted som han vant sin første verdenscupseier for ti år siden, sier Marius Arnesen til Aftenposten.

Jansrud tapte terreng

Svindal mistet nesten hele fjorårssesongen etter at akillessenen røk. Han rakk akkurat å komme tilbake til VM, og der var han svært nær en pallplass. Helgens renn i Lake Louis markerte imidlertid nordmannens verdenscup-comeback.

Dét comebacket kunne ikke gått stort bedre. Med seier i utfor og super-G har Svindal igjen tatt steget opp på alpint-tronen.

Kjetil Jansrud kjørte rett etter Svindal. Han lå lenge og knivet om førsteplassen, men tapte terreng mot slutten og kjørte inn til sjette beste tid. Til slutt kom han på 7.-plass.

– Jeg synes kjøringen min var grei i dette rennet, og jeg synes ikke det skjedde stort der det gikk fra bratt til flatt på slutten, men jeg har ikke den nødvendige toppfarten inne, sa Jansrud til NTB etter super G-rennet

Både Svindal og Jansrud har vist storform gjennom hele treningsuken. Det ville seg ikke helt for Jansrud i rennene, men det tegner uansett til å bli en god sesong for de norske alpintstjernene.

— Kjetil kjørte ordentlig godt på ski, men gjorde et par feil. Nå gleder han seg til rennene i Beaver Creek, kommenterte Marius Arnesen i NRKs direktesending.

Også Aleksander Aamodt Kilde kjørte et knallsterkt renn og ble nummer ti.

Neste helg er det utfor og super-G i Beaver Creek. For et norsk fartslag i knallform kan det bli mer å juble for.