Løseth endte helt likt med sveitsiske Lara Gut, som vant i Val d'Isere både fredag (superkombinasjon) og lørdag (utfor). Eva-Maria Brem fra Østerrike vant søndagens renn, 17 hundredeler foran Løseth og Gut.

– Det var veldig artig og uventet. Jeg trodde ikke at det var i storslalåm jeg skulle gjøre karrierebeste, det er jo i slalåm jeg har vært best. En fin julegave til meg selv, sa Løseth til NTB etter rennet i Frankrike.

26-åringen lå på 4.-plass etter første omgang, tre tideler bak ledende Brem, og kjørte inn til foreløpig ledelse i finaleomgangen da det sto igjen tre utfordrere på toppen.

Da hjemmefavoritt Tessa Worley kjørte ut, var Løseth sikret en plass på pallen.

Disse sakene fra alpinsirkuset har mange andre lest:

Våget å gi gass

Løseth tapte litt i den øvre delen av storslalåmløypa i Courchevel, men fikk god fart i det avgjørende henget rett før målgang.

– Det er ikke snakk om noe «hokus pokus». Jeg ga det jeg kunne og gjorde det enkelt. Det var en snø og en bakke som passet meg veldig godt, og jeg våget å gi skikkelig gass, sa Løseth, som nå reiser hjem til Ålesund for en kort juleferie.

– Tatt tak i den mentale biten

Løseth tok også pallplass i slalåmrennet i Åre for en uke siden, da hun endte på 3.-plass. I storslalåm står hun med en 6.-plass i Aspen og en 5.-plass i Åre denne sesongen.

Selv føler 26-åringen at hun har full kontroll på egen kjøring om dagen og gir mentalt fokus mye av æren for den gode formen.

– Først og fremst har jeg et fantastisk team rundt meg, bedre enn jeg noen gang har hatt før. I tillegg har jeg tatt tak i den mentale biten. Der er det uante muligheter. Jeg føler at jeg har veldig god kontroll på alt jeg gjør, sa Løseth, som ikke synes det var surt å være 17 hundredeler fra sin første verdenscupseier.

– Jeg vet ikke når seieren kommer, men jeg har kontroll på kjøringen og kjenner at jeg kjører fortere og fortere på ski. Det er det jeg har fokus på.

Mowinckel på 25.-plass

Ragnhild Mowinckel tapte mye tid i øvre del av løypa i finaleomgangen og endte sist av dem som fullførte på 25.-plass. Det var hennes første verdenscuppoeng i storslalåm denne sesongen.

Lotte Smiseth Sejersted kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

(©NTB)

Mange av våre lesere har fått med seg disse:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport.

Hør og abonnér via Itunes på telefonen din her , via desktop her , eller lytt med ett klikk her: