Det ble en drømmefinale sett med norske øyne under mandagens paralellstorslalåm i verdenscupen i Alta Badia. Både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud har vært i stormform i år, og den virker ikke å skulle gi seg med det første.

De to profilene kjørte seg begge til finalen og sikret det som av mange kan sees på som en perfekt avslutning på langhelgen.

— Norge herjer om dagen

I finalen var Jansrud sterkest. Dermed slo han Aksel Lund Svindal for første gang denne sesongen.

– Norge herjer i alpint om dagen, konstaterte NRK-kommentatorene da finalen var over.

Lørdag kjørte Svindal inn til Norges første utforseier i Val Gardena på 17 år, i et renn der Kjetil Jansrud også endte på pallen. Mandag var det Jansruds tur til å stå på toppen.

– Jeg unner virkelig Kjetil Jansrud denne seieren. Han har vært så nære hele sesongen, og endelig klarer han det, sa NRK-kommentator Andreas Toft.

Kristoffersen ut i første runde

På fredagens Super-G endte også de to på pallen, og fikk til og med følge av Aleksander Aamodt Kilde. I går ble Henrik Kristoffersen nummer to i storslalåm.

Samme Kristoffersen måtte takke for seg allerede i første runde i konkurransen.

Vinneren Jansrud slo ut Marcus Sandell (Finland), Riccardo Tonetti (Italia), Massimiliano Blardone (Italia) og svenske Myhrer på sin vei til finalen. Lund Svindal slo ut Stefan Luitz (Tyskland), Cyprien Richard (Frankrike), Mathieu Faivre (Frankrike) og tyske Dominik Schwaiger.

Leif Kristian Haugen ble tredje beste norske på 13.-plass. Rasmus Windingstad ble nummer 21. Henrik Kristoffersen fulgte plassen etter Windingstad.

Skeptisk til konkurranseformen

Mandagens renn var historisk. Det var første gang paralellslalåm ble kjørt i verdenscupen. Svenske André Myhrer ble nummer tre.

Resultatet gjør at Aksel Lund Svindal leder verdenscupen sammenlagt. 32-åringen fikk 80 poeng for 2.-plassen mandag, og dermed rykket han forbi Marcel Hirscher. Østerrikeren kjørte ut allerede i første heat. Svindal troner nå øverst med 600 poeng, 57 poeng foran Hirscher. Tredjemann Jansrud har 407 poeng.

– Som et showrenn fungerte det veldig bra, men personlig synes jeg det er synd at man får verdenscuppoeng for et slikt renn, sa Kjetil Jansrud etter seieren, ifølge nyhetsbyrået DPA.

– Det viktigste er at forholdene er like for alle. At det er «fair». Jeg hadde ikke regnet med disse 80 poengene, men jeg tar dem imot med glede, sa Svindal.