tac42c08.jpg tac42c08.jpg Foto: Ap

Svindal knuste alle igjen: – Han gjør akkurat som han vil!

Aksel Lund Svindal (32) tok Norges første utforseier i Val Gardena på 17 år. Kjetil Jansrud kom også på pallen.

Kjetil Jansrud så til å levere et kanonløp, men Aksel Lund Svindal moste lagkameratens tid og tok sesongens femte verdenscupseier. Guillermo Fayed snek seg mellom den norske duoen. Jansrud endte på tredjeplass.

– Det er helt enormt hvordan Svindal dominerer. Han gjør akkurat som han vil! sa ekspert Kjetil Andre Aamodt under NRKs direktesending.

Svindal har nå vunnet fem av de seks fartsrennene han har stilt opp i denne sesongen, og lørdagens renn sto ikke noe tilbake for tidligere prestasjoner.

Dette bildet er historisk:

Svindal: – Deilig

– Det er litt å gå på, det var noe småplukk, men det var slett ikke verst, sier Svindal nøkternt til NRK – og legger til:

– Det er deilig.

Kjetil Jansrud var første nordmann til å sette utfor bakken i Val Gardena. Fjorårets fartskonge fikk riktignok et uheldig avbrudd før start: Max Franz falt stygt og måtte til slutt bli hentet av ambulansehelikopter.

Dermed ble rennet avbrutt i flere minutter, men Jansrud så ikke til å la seg affisere av det.

tac42bd4.jpg Foto: Ap

–Vinstra-gutten tok ledelsen allerede ved første passering, og holdt tempoet oppe nedover bakken. I mål var tok han ledelsen med 26 hundredeler.

— Det var et bra løp av Kjetil hele veien. Det er bare én mann, og han er norsk, som kan snu dette her, sa Kjetil Andre Aamodt på NRKs sending.

På startnummer 21 kom mannen Aamodt snakket om, Aksel Lund Svindal. Og fartskongen over alle fartskonger slo til med et superløp. I mål var han hele 46 hundredeler foran sin lagkompis Kjetil Jansrud - som til slutt endte på tredjeplass.

Aleksander Aamodt Kilde, som i går sikret karrièrens første pallplass, kjørte dessverre ut i dagens renn.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport.

Hør og abonnér via Itunes på telefonen din her , via desktop her , eller lytt med ett klikk her:

Vis fakta ↓
Verdenscup alpint menn lørdag, utfor: