Nina Løseth sliter med selvtilliten i favorittdisiplinen slalåm. Søndagens åttendeplass i verdenscupen i Aspen var et steg i riktig retning for alpinisten.

Løseth kom på sjetteplass i storslalåm fredag, men fulgte opp med en dårlig slalåm lørdag. Da endte hun på 17.-plass.

Søndag ble det på nytt arrangert verdenscuprenn i slalåm i Aspen, og da gikk det bedre for 26-åringen. Hun endte på en flott åttendeplass etter å ha kjørt inn til femteplass i første omgang. Riktignok var den norske jenta fire sekunder bak vinneren Mikaela Shiffrin.

– Fornøyd med resultatet. Det var en tøff dag i går. Jeg har slitt med selvtilliten i slalåm, så jeg er fornøyd med at det er bedre i dag, sier Løseth til NTB.

– Ikke gøy

17.-plassen fra lørdagens renn var noe Løseth på langt nær var fornøyd med. Hun var derfor glad for en ny sjanse søndag og gikk hardt inn for å forbedre seg over natta.

– Jeg hadde en god dialog med treneren og gikk inn meg selv. Når jeg har en slik dag som på lørdag blir det ikke gøy å stå på ski. Jeg var anspent og slapp meg ikke løs, sier Løseth.

Ålesundsjenta var derfor lettet over at det løsnet litt i søndagens renn. Hun har også tidligere slitt i Aspen.

– Det er det desidert beste jeg har gjort i Aspen. Jeg får ta steg på steg tilbake til selvtilliten, og dette var et i riktig retning, sier Løseth.

Shiffrin vant rennet med 2,65 sekunder på svenske Frida Hansdotter. Sarka Strachova fra Tsjekkia ble nummer tre.

Personlig rekord

Sjetteplassen i storslalåm fredag, var Løseths beste plassering i verdenscupen i øvelsen. Det trodde hun ville hjelpe i slalåmen.

– Jeg trodde det ga selvtillit og ville hjelpe meg i slalåmen. Jeg håpte at jeg var tilbake, sier Løseth.

Den norske jenta deltar ikke i neste helgs fartsrenn i Lake Louise. Neste konkurranse blir i Åre om to uker.

– I mellomtiden skal vi trene. Jeg skal prøve å finne tilbake til selvtilliten, sier Løseth.

(©NTB)