Chelsea's manager Carlo Ancelotti watches from the touchline during their Champions League quarter-final second leg soccer match against Manchester United at Old Trafford in Manchester, northern England, April 12, 2011. REUTERS/Darren Staples (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) Foto: DARREN STAPLES

Scoringer av Javier Hernández og Ji-sung Park sendte Alex Fergusons elever til semifinalen på bekostning av Chelsea. I neste runde venter trolig Schalke, som har en 5-2-ledelse å gå på foran hjemmemøtet med Inter onsdag.

– Vi var alt i alt det beste laget, men det var en flott kamp som var strålende reklame for Premier League. Vi er i form, og spillerne trives med utfordringen det er å jage tre titler , sa United-manager Alex Ferguson.

– Vi hadde god kontroll de første 25 minuttene, men utnyttet ikke sjansene. Vi spilte ikke dårlig, men United fortjente seieren. Nå må vi legge skuffelsen bak oss og sørge for å kvalifisere oss til mesterligaspill, sa Ancelotti.

Manchester United hadde 1-0 å gå på fra det første oppgjøret, men varslet angrepsfotball fra første sekund kveldens hjemmekamp. De åpnet også best, men klarte ikke å utnytte det spillmessige overtaket innledningsvis.

Etter hvert kom Chelsea mer med, og laget fikk kampens første store mulighet da Nicolas Anelkas skuddforsøk etter 14 minutter strøk stolpen til Edwin van der Sar.

Tvilsom annullering

Da 26 minutter var spilt trodde Javier Hernández at han hadde gitt vertene ledelsen med et fint hodestøt, men linjedommeren mente meksikaneren sto i offside på innlegget fra Wayne Rooney, og målet ble annullert. Reprisen viste imidlertid at den avgjørelsen trolig var av det tvilsomme slaget.

Tre minutter før pause fikk dog hjemmesupporterne på Old Trafford muligheten til å slippe seg helt løs.

Ryan Giggs spilte vegg med John O’Shea, og waliseren la etter hvert knallhardt inn foran mål. På bakerste stolpe ventet Hernández, som skled ballen opp i nettet bak en sjanseløs Petr Cech i Chelsea-buret.

— Vi tror alltid at vi kommer til å score og vinne på Old Trafford. Hemmeligheten er troen vi har på laget vårt. Gode spillere er kommet tilbake fra skade og er i form , sier United-veteran Ryan Giggs til Viasat.

Torres skuffet – igjen

Fernando Torres, som har sett ut som en elendig kopi av sitt tidligere jeg så langt i Chelsea-karrieren, leverte nok en svak omgang for London-laget. Og da spillerne kom ut igjen etter pause, ble spanjolen værende i garderoben. Inn kom i Didier Drogba.

Sjansene lot vente på seg i andreomgang, og begge lagene slet med å produsere all verden.

Chelseas Alex headet like utenfor etter 67 minutter, mens kampens første målscorer Hernández testet Cech minutter senere med et skudd fra langt hold.

(Artikkelen fortsetter)

Didier Drogba tente et lite håp for Chelsea, men det ble knust minuttet senere. (Foto: Scanpix)

Rødt, og to kjappe mål

Chelsea ble redusert til ti mann etter 70 minutters spill. Ramires, som allerede hadde gult kort fra førsteomgangen, meide ned Nani bakfra. Dommer Olegario Bartolo Benquerenca var ikke i tvil. Han dro opp nok et gult kort, etterfulgt av det røde, og brassen ruslet slukøret i garderoben.

London-laget skapte ny spenning i kampen seks minutter senere. Innbytter Drogba fikk en fin ball fra Florent Malouda, tok ned ballen på brystet, og banket ballen mellom beina til van der Sar og i mål.

United brukte kun sekunder på å slå tilbake. Etter litt finspill utenfor Chelseas 16-meter fikk Giggs ballen. Han fant fri Ji-sung Park på høyresiden. Uniteds sørkoreanske landslagsmann tok i mot ballen, og satte sikkert inn 2-1 for vertene.

Gjestene klarte aldri å reise seg etter kalddusjen, og United gikk videre med 3-1 sammenlagt. I semifinalen venter trolig Schalke, som vant 5-2 på bortebane over Inter i sin første kvartfinalekamp. Returen går i Tyskland i morgen.