Chelsea's Florent Malouda (R) and Ashley Cole challenge Wigan Athletic's Tom Cleverley (L) during their English Premier League soccer match at Stamford Bridge in London April 9, 2011. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 Foto: Scanpix

Florent Malouda ble dagens mann på Stamford Bridge, og berget tre poeng med sitt mål etter 67 minutter mot Wigan.

Franskmannen var blant Chelsea-spillerne som skapte mest for hjemmelaget, men en god Ali Al-Habsi i Wigan-målet hadde en meget god dag på jobben og stoppet det meste hjemmelaget vartet opp med. Til slutt måtte det en tilfeldig klabb-og-babb-situasjon etter en corner til for å hente hjem poengene.

Fernando Torres hadde flere gode muligheter til å score sitt første mål i Chelsea-drakt, men heller ikke mot Wigan lyktes spanjolen. Spesielt to minutter før slutt kunne han doblet ledelsen alene med Al-Habsi, men den tidligere Lyn-keeperen vartet opp med en feberredning.

Torres har nå gått målløs i 648 minutter som Chelsea-spiller — til tross for 28 skuddforsøk (12 på mål).

Seieren betyr at Chelsea har godt grep om tredjeplassen på tabellen, samtidig som laget puster Arsenal i nakken. Wigan ligger helt sist i Premier League – poenget bak West Ham og Wolves.

Statistikksenter Premier League:

WBA imponerer

West Bromwich har funnet formen i sesongavslutningen, og er ubeseiret på sju kamper etter lørdagens sterke seier i Sunderland.

Roy Hodgsons menn vant 3-2 etter ett mål og to målgivende av Peter Odemwingie, og klatret med det til 10. plass på tabellen.

Det var imidlertid Sunderland som startet best, og som også tok ledelsen etter ti minutter da Nicky Shorey headet ballen i eget mål. Etter 27 minutter sørget Odemwingie for balanse i regnskapet fra kort hold, før Philip Bardsley bare to minutter senere hamret hjemmelaget i ledelsen igjen fra frispark.

Youssuf Mulumbu utlignet etter et flott angrep etter 55 minutter, før Paul Scharner sørget for tre bortepoeng etter å ha bredsidet ballen i mål etter 72 minutter.

West Ham sliter

West Ham-spillerne fikk en tung dag på jobben borte mot Bolton. London-laget kjemper mot nedrykk, men det var lite å hente på Reebok Stadium. Daniel Sturridge åpnet ballet med en fantastisk scoring etter 14 minutter. Fra hjørnet av sekstenmetern hamret han ballen høyt i lengste hjørne bak Robert Green.

Fem minutter senere doblet Chung-yong Lee ledelsen etter en heading fra kort hold, og sørget dermed for 2-0-ledelse til pause. En ledelse som fort kunne vært større.

Sturridge fastsatte sluttresultatet til 3-0 med nok en perlescoring etter 51 minutter. Fra 18 meter hamret han ballen lavt i høyre hjørne, og sikret med det tre poeng og åttendeplassen på tabellen.

- Første omgang var ikke god, og Bolton scoret noen fantastiske mål. Etter pause startet vi bra og klarte å skape noen sjanser, men 3-0-målet gjorde det vanskelig for oss å komme tilbake, sier West Ham-manager Avram Grant til BBC.

Han har fortsatt tro på at laget skal klare å holde plassen i Premier League.

- Vi er ikke i en god situasjon, men vi er ikke langt fra sikker plass og har gode muligheter. Fokuset vårt er å vinne neste kamp, sier han.

West Ham sliter under streken, og har ett og to poeng opp til bunnrivalene Blackpool og Aston Villa – som begge har en kamp til gode.

Poengdeling på Ewood Park

I Blackburn endte det 1-1 mellom hjemmelaget og Birmingham. Kampen bar preg av mange brudd i spillet – og hadde hele 16 tilleggsminutter totalt.

Blackburn var hakket bedre enn bortelaget i banespillet, men det viste ikke igjen i målprotokollen. Det endte 1-1 etter at Lee Bowyer sendte Birmingham i ledelsen etter 32 minutter, før David Hoilett utlignet alene med keeper sju minutter på overtid i første omgang.