Tottenham gikk på en Real smell i Madrid i midtuka og var nok ute etter å komme på rett spor igjen i dagens ligaoppgjør mot Stoke. London-laget har slitt med store skadeproblemer i det siste, men lørdag var i det minste Younes Kaboul og Tom Huddlestone tilbake etter lang tids fravær. John Carew er fortsatt ute med skade for Stoke og var verken på banen eller benken.

Tottenham måtte vinne for å sette press på Manchester City og Chelsea i kampen om mesterligaplass neste sesong, og med både Peter Crouch og Roman Pavljutsjenko på topp ble Stoke presset hardt fra første sekund.

Crouch, Spurs' syndebukk fra Santiago Bernabéu, skulle spille en nøkkelrolle i en forrykende første omgang på White Hart Lane, og hjemmelagets spissduo sto bak kampens første mål. Russiske Pavljutsjenko serverte Crouch etter elleve minutter og den høyreiste spissen headet i mål bak Asmir Begovic.

— Det var godt å se Crouch score igjen. Jeg ble glad på hans vegne, for han trengte det, sier Spurs-manager Harry Redknapp ifølge talksport.

- De har fem eller seks svære karer, og Crouchy klarte å score på to fantastiske headinger. Han stakk hodet fram i krigen, og ikke bare scoret han to - han reddet to også.

To vakre mål

Hjemmelaget økte ledelsen da Luka Modric doblet ledelsen med en fabelaktig enkeltprestasjon etter 17 minutters spill. Kroaten dro seg gjennom Stoke-forsvaret og plasserte ballen i Asmir Begovic' mål.

NUMMER TO: Luka Modric med vakker prestasjon. (Foto: Scanpix)

En tidligere Tottenham-spiller sto for nok en vakker enkeltprestasjon etter snaue halvtimen. Matthew Etherington løp rett og slett fra en tung Tom Huddlestone på venstresiden og satte ballen elegant bak Heurelho Gomes. Selv om Tottenham hadde dominert så langt, var Stoke inne i kampen igjen.

Crouchs andre

Tottenham kom imidlertid tilbake, og Peter Crouch headet inn sitt andre for dagen fra kort hold etter 33 minutter. Tom Huddlestone med en lang ball inn i feltet, den høyreiste spissen vant duellen med Ryan Shawcross og ga ingen mulighet til Begovic. Crouch hadde dermed scoret bare sin tredje og fjerdeligascoring for sesongen.

NUMMER TRE: Peter Crouch slår Shawcross igjen, og Spurs opp i 3-1. (Foto: Scanpix)

Stoke ga imidlertid ikke opp, og vi fikk omgangens femte mål fem minutter før pause. Gareth Bale ga bort ballen på midtbanen og Kenwyne Jones grep sjansen på ypperste vis. Stoke-spissen hamret ballen i vinkelen fra omlag 20 meter og nok en gang var Tony Pulis' menn inne i kampen.

Sjansesløseri

Sjansebonanzaen fortsatte etter hvilen, men mål skulle det ikke bli i andre omgang. Stoke kunne ha utlignet til 3-3 da Kenwyne Jones lurte Benoit Assou-Ekotto sju minutter etter pause. Spissen la inn foran mål, men der klarte Jonathan Walters på forunderlig vis å sette ballen i stolpen med åpent mål foran seg.

Like etter var det Pavljutsjenkos tur til å bomme fra god posisjon da Gareth Bale satte fart på venstresiden og la inn. Russeren headet like utenfor fra meget kort hold.

Tottenham trodde en kort stund de hadde økt til 4-2 da Younes Kaboul raget høyest på et hjørnespark fra høyre. I kamp med en nølende Begovic gikk ballen i mål, men dommer Kevin Friend underkjente scoringen.

Stoke gjorde et trippelbytte for å gjøre et siste forsøk på å få utligningen, men det hjalp ikke. Harry Redknapps Tottenham holdt unna stormløpet på tampen av kampen.

— Stoke gir aldri opp, og vi måtte kjempe for livet i slutten av kampen, sier Redknapp.