Matchvinner i Ukraina: Lionel Messi, selvfølgelig.

Argentineren står nå med 48 fulltreffere i alle konkurranser for Barcelona denne sesongen. Det er ny rekord for en klubbspiller i Spania. I fjor stoppet ballkunstneren på 47 mål, samme antall som Ronaldo (Barcelona 1996-97) og Ferenc Puskás (Real Madrid 1959-60).

Messi har 9 mål på 10 mesterligakamper, 29 mål på 28 seriekamper, 7 mål på 6 cupkamper og 3 mål på 2 supercupkamper denne sesongen.

Sjakhtar åpnet riktignok kampen forrykende og spilte seg til tre-fire store sjanser i begynnelsen av oppgjøret. Barcelona slapp unna med skrekken takket være flere gode redninger av keeper Victor Valdés.

– Vi kom hit med en stor ledelse, men dette er et vanskelig sted å spille. Sjakhtar er en god motstander som kjempet helt til slutt, sa Valdés til spansk TV etter kampen.

Etter at den verste stormoffensiven hadde gitt seg, tok Barcelona tok mer og mer over. Lionel Messi hadde et par gode muligheter før han på elegant vis bredsidet ballen i mål etter 43 minutter.

Mot rekord

Høyreback Dani Alves fant Messi, som akselererte inn i feltet, vendte bort en motspiller og scoret med et lurt skudd akkurat da to andre skulle til å takle ham.

Det var argentinerens niende mesterligamål denne sesongen. Han jakter Ruud van Nistelrooys mesterligarekord på 12 fulltreffere.

I annen omgang virket det som om det ukrainske mesterlaget hadde gitt opp. Barcelona hadde gjort jobben sin og kunne trygge seieren.

– Jeg synes vi spiller mye bedre enn tidligere sesonger, og vi håper at vi greier å omsette det i flere titler, sa Valdés.

Fire ganger

I semifinalen blir det høyst sannsynlig et helspansk oppgjør. Real Madrid roter neppe bort sin 4-0-ledelse i returkampen mot Tottenham på White Hart Lane onsdag.

Dermed blir lørdagens «El Clásico» i serien bare det første av fire stormøter mellom Barcelona og Real Madrid i tiden som kommer. Lagene møtes også i den spanske cupfinalen.

(100% Fotball / ©NTB)