Tabelljumbo Almería sjokkerte med å ta ledelsen på Camp Nou. Men Barcelona har Lionel Messi, som nærmest på egen hånd snudde kampen for katalanerne.

Argentineren scoret fra straffemerket etter 53 minutter spill, men hjemmefansen måtte vente til noen minutter etter at Miguel Angel Corona overraskende hadde gitt bortelaget ledelsen.

Se Almerías scoring her:

FC Barcelona vs Almeria, 0-1 Se Messis straffemål:

FC Barcelona vs Almeria, 1-1 19-årige Thiago Alcantara ga så Barcelona 2-1 med en heading etter innlegg fra Messi, før Messi selv trygget seieren for den regjerende mesteren med 3-1-scoringen helt på tampen.

Se Thiagos mål:

FC Barcelona vs Almeria, 2-1 Dermed opprettholder Barcelona luken på åtte poeng ned til sin argeste rival, Real Madrid, i spansk 1. divisjon.

Statistikksenter La Liga:

Ballkunstneren Messi er nå oppe i 29 seriemål og ligger én nettkjenning foran Real Madrids Ronaldo.

Barcelona er oppe i 84 poeng når sju serierunder gjenstår. Josep Guardiolas menn gjester Real Madrid på Santiago Bernabéu lørdag i neste uke i den første El Clásico av det som kan bli fire møter mellom erkerivalene på to og en halv uke.

Slik blir det om begge lag forsvarer firemålsledelse i returkampene i mesterligaens kvartfinaler kommende uke.