For halvveis ut i den første omgangen viste waliseren seg frem fra sin aller beste side. Michael Carrick slo en vakker crossball ut på venstresiden. Der snek Ryan Giggs seg på baksiden av backen José Bosingwa, tok ballen med seg med en silketouch og skar direkte inn mot dødlinjen med ballen i beina. 37-åringen slo ut 45 grader til Wayne Rooney, som bredsidet ballen via stolpen og i mål.

Et realt stykke kunst sendte Sir Alex Fergusons menn opp i ledelsen.

— Det var en fantastisk ball fra Carrick. Giggs viste en fenomenal balanse, og det var en kjempescoring, sa Ferguson til Viasat etter kampen.

Om kampen generelt hadde skotten følgende å si:

- Vi har en bra fordel foran returkampen nå. Vi fikk et viktig bortemål. Fansen vil bli fantastisk hjemme på Old Trafford, og vi går for å vinne returkampen.

Nær utligning før pause

Frem til da hadde det vært relativt sjansefattig. 19 minutter var spilt da Didier Drogba fikk ballen like utenfor 16-meteren. Han tok den med seg noen meter og knallet til fra litt skrått hold. God avslutning, som Edwin van der Sar slo over til corner.

Knappe fem minutter før pause var det United som fikk en god mulighet – denne gangen etter en kontring. Antonio Valencia fant Rooney med en flott crossball, og etter litt om og men fikk den engelske landslagsspissen lagt inn i feltet mot en umarkert Hernández. Sistnevnte var imidlertid ikke høy nok til å kunne sette ballen i noten.

Like før 45 minutter fikk Chelsea en gigantisk mulighet til å utligne. Didier Drogba kom seg løs på venstresiden. Han la inn foran mål der Fernando Torres var helt alene. Torres bommet på ballen, som i stedet fortsatte videre mot Van der Sars venstre hjørne. Der gikk den i stolpen, og på returen dukket Frank Lampard opp og burde scoret fra tre meter. Men Patrice Evra sto klar på streken, og klarerte vekk ballen før den kom over mållinjen.

FLOTT FEIRING: Wayne Rooney viste kritikerne ryggen på Stamford Bridge. (Foto: Scanpix)

Scoring annullert

Etter hvilen var kampen lenge jevnspilt, med halvsjanser til begge lag. Rooney fikk en nettkjenning annullert etter at Hernández ble avvinket for offside i trekket før. Sistnevnte ble også nektet en scoring da Petr Cech fikk fistet ballen til siden like foran hodet til meksikaneren.

Men det var Chelsea som hadde ballen og de fleste mulighetene. Michael Essien fikk en sjanse, men skuddet fra 20 meter endte like utenfor stolperoten.

Drøye kvarteret før full tid måtte van der Sar ut i full strekk. Fernando Torres snek seg løs på bakre stolpe, og headet retning motsatt hjørne igjen. Der og da kunne Uniteds nederlandske målvakt være svært glad for alle centimeterne han ruver over bakken – for han nådde ballen med det ytterste av fingertuppene, og fikk dyttet ballen bort fra målet.

Mot slutten av kampen fikk hjemmelaget et mer markert overtak i banespillet, men slet med å komme til de store sjansene. Fem minutter før full tid kom Branislav Ivanovic på et raid fremover, men skuddet fra knappe 16 meter endte ikke opp i kassen.

Minutter senere var det Nicolas Anelka som var på ferde. Han dukket opp på bakerste stolpe, men ble forstyrret nok av Evra til at avslutningen endte over.

Snytt for straffe

På overtid fikk nærmest hele Stamford Bridge noe å brøle for. Ramires var først på ballen på så vidt inne i straffefeltet, før Evra sakset ham overende. Ingen verdens ting, mente dommeren, og vinket spillet videre. Ingen tvil om at Chelsea ble snytt for straffe i den situasjonen.

— Kanskje var det en straffe, kanskje ikke. Jeg har ikke fått sett situasjonen. Men vi har vært uheldig her de siste årene, og det var på tide vi hadde hellet med oss , sa Rio Ferdinand etter kampen.

Like etter brølte hjemmepublikummet på straffe igjen. Denne gangen etter at Torres gikk svært så lett overende i feltet – for andre gang i kampen. Han ble kun belønnet med det gule kortet.

Dermed kunne Manchester United kontrollere kampen inn til en knepen seier. Noe heldig, kanskje – men skaffet seg like fullt et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret hjemme på Old Trafford.

KRANGEL: John Terry holder Rio Ferdinand og Fernando Torres fra hverandre etter at spanjolen fikk gult kort for filming. (Foto: Scanpix)