Manchester United manager Sir Alex Ferguson--------------------Matt West / BPIFA Cup - Quarter FinalManchester United v Arsenal12 March 2011Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Digitalsport

Kveldens kvartfinaleretur i Mesterligaen er den første av en rekke «cupfinaler» for United.

De har fordel 1-0 fra det første møtet, de har syv poengs forsprang i ligaen, og til lørdag er det drømmesemifinale i FA Cupen mot byrival City på Wembley. Stadig flere spør seg om laget til Alex Ferguson kan gjenta den umulige bragden fra 1999; «The Treble».

– Vi kan repetere 1999, sa tidenes mestvinnende manager i engelsk fotball forrige uke.

Den adlede skotten har vært i hardt vær flere ganger denne sesongen. Han er midt inne i en fem kampers karantene i ligaen for flere utbrudd mot dommerne, og eksperter har ment at årets United-utgave er dårligere enn sine forgjengere.

Likevel fortsetter de å vinne.

Henning Berg var en viktig brikke i Fergusons 99-utgave. Han har latt seg imponere over årets mannskap.

– Det er selvsagt mulig for dem å vinne tre pokaler. Jeg trodde de manglet litt bredde i stallen, men jeg synes de har utviklet seg veldig bra gjennom sesongen, sier han til Aftenposten.

Berg spilte fast i United-forsvaret den sesongen, men mistet finalene i FA Cupen og Mesterligaen på grunn av en skade i semifinalen mot Juventus. Han mener sjefen Ferguson er blitt enda bedre.

– Han var veldig god da, men har naturlig nok fått mer rutine på de tolv årene imellom.

– Ferguson er blitt enda bedre til å variere og endre kampbildet slik han vil ha det.

Viktig 40-åring

Manageren byttet åtte spillere fra den første kvartfinalen mot Chelsea til helgens ligakamp mot Fulham. Inn kom profiler som Nani, Berbatov og Scholes, og det ble en komfortabel seier.

– De går inn en meget viktig periode med de beste spillerne skadefrie, de fleste er i god form og har god selvtillit.

– I 1999 var hele troppen involvert og følte seg som viktige for laget. Slik virker det å være i år også. Ferguson har vært god til å rullere riktig, mener Berg.

For tolv år siden var det kjempen Peter Schmeichel som regjerte mellom United-stengene. I år er det Edwin van der Sar.

– Han er en matchvinner i en alder av 40 år, og det imponerer meg. Vi hadde fire veldig gode spisser, i år er de nok mer avhengige av Rooney og Berbatov , mener Berg.

Han var selv en del av et solid forsvar hvor Jaap Stam var hjertet. I år har Nemanja Vidic stått frem som klippen.

– Rio Ferdinand er også viktig, men har vært mye skadet. Jeg tror vi hadde litt bedre backer den gang i Dennis Irwin og Gary Neville.

– Midtbanen med Scholes, Giggs, Beckham og Keane var også mer komplett en dagens midtbane er, vurderer Berg.

Han tror rutinen dagens tropp har kan avgjøre i Uniteds fordel. Berg advarer likevel mot et spesielt hinder på veien mot en trippel.

– Skal de vinne Mesterligaen må de slå Barcelona. Det er jo ikke så enkelt ...