Jan Jönsson er ferdig som trener i Rosenborg. Det bekrefter klubben i en pressemelding fredag kveld.

Styreleder Ivar Koteng, daglig leder Hroar Stjernen, sportslig leder Erik Hoftun møtte pressen sammen med Jönsson på Brakka fredag kveld.

— Vi har blitt enig med Janne om at våre veier skilles. Selv om man har resultater i tråd med målsettingene, er vi ikke fornøyd med måten vi spiller på, sier Ivar Koteng.

— Vi har kommet til en erkjennelse om at vi skal tilbake til røttene med fokus på struktur og samhandling. Jönsson har kanskje ikke gjort så mye feil, men vi ønsker å få fokus på en mer offensiv struktur, sa Koteng.

Se video fra pressekonferansen i vinduet over saken!

Se videoen her dersom du bruker mobil eller nettbrett!

- Ikke bortkastede år

Jönsson fikk beskjeden om at han var ferdig som trener på tirsdag denne uka.

— Vi ble enige om dette før avreise til Tyskland, sa den avtroppende treneren.

Han reflekterte slik over sine to år i Trondheim:

- I 2011 så ble det et mer nytt lag enn hva både jeg og Erik (Hoftun) hadde tenkt oss, så syns jeg i år at prestasjonene har blitt bedre, men det har ikke gått i den hastigheten jeg har ønsket, sa Jönsson.

— Det er ikke bortkastede år i historiebøkene, sa svensken.

— Vi skilles som venner. Fotball-livet er for kort til at man skal gå rundt og være bitter. Det har blitt medaljer, men det har blitt feil valør på dem.

- Burde du fått mer tålmodighet, spør en journalist?

— Jeg så egne muligheter og potensial i laget, men jeg synes det er ryddig for klubben òg. Vi har vært gjennom to hele sesonger og jeg har nest flest kamper som trener. Det har vært to fine sesonger tross alt.

- Tror du du kunne klart det bedre med ett år til?

- Ja, det tror jeg, sier Jan Jönsson.

Drar på ferie

Etter seks år i Stabæk og to i Rosenborg, er ikke svensken så sikker på om hans trenerframtid ligger her til lands.

— Jeg kjenner at jeg har hatt åtte bra år i Norge. Det kan være på tide på prøve seg et annet sted, innrømmer han.

- Hva skal du gjøre nå?

- Jeg skal ta hånd om barna. Vi skal på en tur sammen, sier Jönsson.

(saken fortsetter)

PÅ VEI UT: Jan Jönsson sammen med Erik Hoftun og styreleder Ivar Koteng før pressetreffet på RBK-brakka. Foto: Terje Visnes

Hele p ressemeldingen fra RBK:

Jan Jönsson og Rosenborg Ballklub har blitt enige om at deres veier skilles to år før kontrakten går ut. RBK har i de to årene Jan Jönsson har vært hovedtrener blitt nummer 3 både i 2011 og i 2012 i Tippeligaen, og har nådd gruppespillet i Europa League i 2012. Dette er i tråd med klubbens målsettinger, men vi har ikke spillemessig prestert på det nivået vi har ønsket verken i 2011 eller i 2012. Klubben er også av den formening at laget har et potensial som ikke har blitt tatt ut i fullt monn.

Jan Jönsson overtok som hovedtrener i 2011 og har i de to årene han har ledet laget opplevd store utskiftninger i spillerstallen og en anstrengt økonomi. Janne har på en forbilledlig måte satt klubben øverst og har til fulle akseptert det begrensede handlingsrommet han etter hvert fikk. Klubben er spesielt fornøyd med at han etter lang kvalifisering tok laget til gruppespillet i årets Europa League. Janne har også sørget for å introdusere flere unge spillere inn på A-laget og har således lagt et godt grunnlag for sin etterfølger.

Prosessen med å finne ny hovedtrener vil starte umiddelbart. Ansvarlig for denne prosessen er sportslig leder Erik Hoftun.

Se video fra pressekonferansen i vinduet over saken!