I dag meldte Adresseavisen at Jan Jönsson fikk beskjed før gårdagens kamp mot Bayer Leverkusen at hans tid som RBK-trener er over.

Klubben selv har ennå ikke offentliggjort at de skiller lag med Jönsson, men etter det Adresseavisen erfarer har klubben vært i kontakt med potensielle kandidater til å overta.

Karl-Petter Løken spilte i Rosenborg fra 1985 til 1996, og er i dag ekspertkommentator i NRK. Han mener at flere enn Jönsson må ta skylden for RBKs variable poengfangst i høst.

— Jeg ser tegn på at enkeltspillere har underprestert, spesielt de helt fremme. Steffen Iversen og Rade Prica har for eksempel underprestert. Men spørsmålet er hvor mye ansvar treneren har for dette, sier Løken.

-Trønderne er kravstore

Den sjuldobbelte seriemesteren er usikker på om sparkingen av Jönsson er riktig, men slår et slag for kontinuitet på trenersiden generelt.

- Jeg er tilhenger av å ikke bytte for mye. Man trenger å gi trenere tid for å oppnå stabile resultater, sier Løken.

Roar Strand avsluttet en lang RBK-karriere året før Jönsson tok over som sjef. Han mener sparkingen sier mye om forventningene til RBK.

— Resultatene de to siste årene har ikke vært så ille. De kom seg jo blant annet til Europa i år. Men trønderne er kravstore. Det er vanskelig å si om det er riktig å skille lag med Jönsson, men prestasjonene har svingt for mye, sier Strand, som også etterlyser en tydeligere plan i det offensive spillet.

- Trenger en som er sjef på treningsfeltet

Blir Jönssons avgang en realitet, vil spekulasjonene om hvem som overtar utvilsomt begynne å ta av. Roar Strand er klar på hva som er viktigst at den nye treneren kan bidra med.

- Jeg vet ikke hvem som bør ta over. Men RBK trenger hvertfall en som kan være sjef på treningsfeltet, og få opp intensiteten under øktene, sier Strand.

Jönsson hadde imponerende resultater å vise til i Stabæk før han overtok Rosenborg. Karl-Petter Løken mener at et ikke er det viktigste at en eventuelt ny trener har fremragende resultater å vise til.

— Det må være en klar kravsspesifikasjon. Man må ikke kun se på navn og trenernes meritter. Med Nils Arne Eggen var det en klar grunntanke, og det er viktig. Rosenborg trenger en trener som passer inn i klubben og står for en klar spillestil, sier Løken, som ikke vil nevne navn.