LEVERKUSEN (adressa.no): Etter at Adresseavisen i går skrev at Leverkusen-oppgjøret trolig var Jan Jönssons siste, var det få, om noen, kommentarer fra RBK-ledelsen utover dagen i går.

Både sportslig leder Erik Hoftun og organisasjonsleder Trond Alstad henviste til styreleder Ivar Koteng, og var knapp i kommentarene:

— Vi har levert evalueringsrapporten, og det er opp til styret å komme med tiltak. Utover det har vi ingen kommentarer, sa Hoftun i går formiddag.

Heller ikke styremedlemmene var snakkesalige. Og viste til sin styreleder, som onsdag sa at:

— Situasjonen er akkurat som før. Han er trener i Rosenborg til han ikke er trener i Rosenborg. Vi gir ingen garantier.

Skal ha fått beskjed allerede

Men Jönsson skal ha fått beskjed om at han kun hadde 90 minutter igjen som RBK-trener allerede før han ruslet inn på BayArena.

Adresseavisen snakket i går med en rekke personer i og rundt klubben, og signalene er tydelige: Man skal være enige om å avbryte kontrakten, noe som vil bli offentliggjort med det aller første.

Selv uttrykte Jönsson onsdag ingen frykt for at dette ble hans siste kamp, men det betyr i så fall at svensken er ferdig to år før kontrakten går ut.

Har konkrete RBK-trenere på blokka

Et klart tegn på dette er også at styre og ledelse allerede har diskutert nye trenerkandidater. Adresseavisen vet at konkrete navn har vært kastet opp under møter på Brakka, og at det viktigste kravet for en ny trener er at han har RBK-filosofien som base i sin fotballfilosofi.

Nettopp for å få laget til å spille mer klassisk «rosenborgsk».

For det er på det rene at verken spillere eller ledelse er fornøyd med årets RBK-utgave. Primært handler det om at angrepspillet ikke er tydelig nok.