Rosenborg kaller inn til pressekonferanse klokken 19. Der blir det etter all sannsynlighet bekreftet at Jan Jönsson er ferdig som hovedtrener i klubben.

Kenneth Kjelsnes er leder i supporterklubben Kjernen. Han er enig i beslutningen om å skille lag med Jönsson.

— Han skal ha for forsøket med RBK. Han er en dyktig trener og en hyggelig fyr. Men vi ser ikke noe tydelig preg over angrepspillet etter to år med Jönsson som trener, og da er det greit at han må gå, sier Kjelsnes.

- Ikke bare Jönssons ansvar

Rosenborg har Fotball-Norges største budsjett, men havnet likevel bak Strømsgodset og rivalene Molde i serien. Kjelsnes mener også andre enn hovedtreneren må ta ansvar for den skuffende sesongen.

- Ansvaret er overhodet ikke Jönssons alene. Det er riktignok han som har det overodnede ansvaret for at laget presterer, men de som har ansatt han er også ansvarlige , sier Kjelsnes.

Han savner en helhetlig plan i den sportslige ledelsen, og kommer med et eksempel.

— Vi har kjøpt mange angrepsspillere som er best som hengende spiss. Men alle kan ikke spille der, sier Kjelsnes, som sikter til spillere som Daniel Fredheim Holm, John Chibuike og Tarik Elyounoussi.

Positiv til Eggen

Spekulasjonene om hvem som overtar etter Jönsson har allerede begynt. Men Kjelsnes forteller at supporterne ikke samler seg om en konkret kandidat.

- Det er veldig sprikende. Men alle ønsker at Rosenborg skal finne tilbake til spillestilen som kjennetegner klubben. Mange lag i Europa lykkes med å prioritere kollektivt angrepsspill. Det er en fotballfilosofi vi ønsker at klubben skal bygge videre på , sier Kjernen-lederen.

Nils Arne Eggen har allerede blitt koblet til trenerjobben. Kjelsnes er ikke negativ til å få trenerlegenden tilbake som hovedtrener.

— Jeg tror Eggen har noen gode år igjen. Han har jo vært en av Europas beste trenere over lang tid. Men uansett om han kommer inn eller ikke må klubben tenke langsiktig, sier Kjelsnes.