TRONDHEIM (bt.no): Noen fotballkamper er nærmest uvirkelige. Den i går var en slik.

Rodolph Austin fikk en ordinær ball til å se ut som et livstruende prosjektil, Kim Ojo holdt lekestue både som tilrettelegger og avslutter.

Men mest uvirkelig var Birkir Sævarssons 5-1-scoring. Backen er ikke kjent for å være teknisk slepen, men da Kim Ojo spilte ham fri, hentet han frem et avslutningstriks i Messi-klassen.

Han ventet til banens suverent svakeste aktør, Daniel Örlund, ruste ut mot ham. Deretter chippet han ballen i en søt bue over den svenske keeperen og i mål. Det er sånt superstjerner gjør. Det er ikke slikt islandske høyrebacker sysler med.

— Jeg har fått så mye kjeft for at jeg ikke har chippet før. Rune (Skarsfjord) har mast på meg om det. Så da forsøkte jeg det, sier en hikstende glad islending.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Skarsfjord: - Stolt av guttene:

— Stolt av guttene

- Slekkur

Det var Sævarsson som innledet festen i går. Han fosset frem langs høyresiden, valgte å skjære inn i banen og akkurat da man ventet at han skulle slippe Ojo, Guastavino eller en annen feinschmecker til, fyrte han løs med venstrefoten (!). Daniel Örlund ordnet resten og det var 1-0. * Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

— Venstrefoten min, den er slekkur.

Hva «slekkur» betyr, fikk vi aldri en god forklaring på, men man kan jo gjette på at den ikke er all verden. Sævarsson hadde likevel troen på scoring.

— Det må man jo, ellers er det ikke vits. Jeg synes jeg fikk til et godt skudd, men keeperen var vel ikke helt heldig på den...

Tar man med at Sævarsson en uke i forveien ble matchvinner mot Sarpsborg, forstår man at den senete mannen fra nordvest har truffet brukbart med formutløsningen.

— Jeg er best når jeg er offensiv. Her fant jeg rom å løpe i. Det er slike kamper jeg liker å spille, smiler han.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Mjelde: - Tok Rosenborg på sengen:

— Tok Rosenborg på sengen

- Husker ikke sist dobbel

Han klarer ikke å finne ut når han sist scoret to mål i en kamp. Men det var alle fall i en dyst på et ganske annet nivå enn borte mot den tidligere storheten fra Trondheim.

— Det må ha vært i en treningskamp eller noe slikt. Hjemme på Island. Jeg spilte spiss i noen kamper!

Statistikksenter Eliteserien:

- Er dette den beste kampen du har gjort i din karriere?

— Det er i alle fall close.

- Du har spilt bedre?

— Njaeei, det vet jeg ikke. Det må ha vært på Island. Dette er det beste jeg har gjort for Brann, smiler han.

Trener Rune Skarsfjord bekrefter at han har mast på Sævarsson for å få ham til å opptre litt mer iskaldt foran mål. For faktum er at backen, takket være farten, befinner seg i scoringsposisjon langt oftere enn backer flest.

— Det er lurt å chippe. Men det er ikke jeg som skal ha æren for det målet, det er det Birkir som skal ha. Jeg ville klinket ballen i krysset i stedet, gliser han.

VIDEO: Prica beklaget til fansen:

Prica beklaget til fansen

— Må nullstille oss

Hvis man er inne i teaterterminologien, vet man at en god generalprøve ikke er et godt tegn for selve premieren. I går stemte absolutt alt for Brann. Sævarsson tror likevel kalaskampen mot Rosenborg på Lerkendal gjør godt foran cupfinalen.

— Dette var selvfølgelig bra foran den kampen. Men vi må holde oss nede på bakken og klare å nullstille oss timelig fort. Jeg håper cupfinalen vil gi bergenserne det de fortjener, og det skal vi klare.

VIDEO: Flau Jönsson:

— Gratulerer til Molde