TRONDHEIM (bt.no): Brann smadret RBK, er med i medaljekampen og fikk en vanvittig opptur før cupfinalen. Størst av alle heltene på Lerkendal var Austin. Han får 9 på dagens BT-børs.

— Dette er helt fantastisk, både for meg og for hele laget. Det er nok mitt største øyeblikk i karrieren, sier Austin.

Rune Skarsfjord tok av seg alle hattene han kunne i går. Brann hadde tatt sin første serietriumf i Trondheim siden 1999, og sin andre strake trepoenger mot RBK i år.

— Jeg er veldig stolt, ekstremt stolt over hele sesongen. Vi har hatt mange festkvelder, og vi er i en cupfinale som vi gleder oss til, sier Skarsfjord.

(Artikkelen fortsetter)

— Stolt av guttene

Sparte spillere

Seks mål hadde nok ingen drømt om etter den svake formen Brann har vist.

— Det er ikke hit man pleier å dra for å pynte på målstatistikken. Vi fikk til og med spart noen av gutta inn mot cupfinalen, og gitt noen av de unge muligheten, smiler Brann-treneren som tok ut Guastavino, Ojo og Austin.

Gamlekaran på Lerkendal knegget godt da Strømsgodset utliknet til 2-2 mot Molde. Uavgjort på Røkkeløkka betød at det fortsatt var en teoretisk mulighet for at RBK kunne vinne seriegull.

Men i en forrykende åpning på Lerkendal hadde Brann scoret tre ganger etter 18 minutter, samt fått et mål annullert etter bare halvannet minutt.

— Vi var effektive, men det var ingen flaksemål, sier Skarsfjord.

— Tok Rosenborg på sengen

Scoret fra 35 meter

Birkir Sævarsson har det ikke med å score, men etter ni minutter satte han fart fra egen halvdel. Fra 25 meter klinket han til med venstrefoten. Et skudd Daniel Örlund definitivt burde ha stanset.

Kvarteret var spilt da Brann sjokkerte igjen. Bjørnar Holmvik ble spilt alene igjennom og lagt ned i feltet. Straffe, og der var Rodolph Austin sikkerheten selv. Han så ut til å skubbe vekk en målkåt Kim Ojo og scoret iskaldt, trass i intens pipekonsert.

— Det var ikke det som skjedde. Jeg er Branns straffetaker, og Kim sa til meg: "Rudy boy, score for me", forteller Austin.

Bare minutter senere sto det 0-3. Brann fikk frispark fra drøye 35 meter, og Austin brukte alle sine jamaicanske krefter til å banke den inn.

— På Jamaica scoret jeg en del slike mål, men jeg har ikke fått det til i Brann før nå, sier Austin.

Men dette fyrverkeriet var ikke over. Et RBK med åtte utlendinger fra start stagget noe av trøndersinnet da Mikael Lustig fikk stå alene i feltet og måke inn 1-3 etter et frispark like utenfor 16-meteren.

1-3. Pause. Lenge igjen for RBK til å klare minst uavgjort.

Spinnvilt

I stedet fortsatte Brann sitt spinnville målkalas. Tre minutter etter hvilen dro Ojo seg fri og satte den forbi stakkars Örlund. 1-4. Men dette var ikke over. Sævarsson ble tomålsscorer da han chippet elegant over keeper. Så var det Erik Mjelde sin tur til å leke med RBK; 1-6!

Da gjorde det ikke all verdens med de to reduseringsmålene – Brann-spillerne kastet seg inn i jubelrusen med Brann-fansen i ene hjørnet.

— Tre baklengsmål er ikke så bra. Men det er greit når vi scorer seks selv, smiler Skarsfjord.

«Dette er smertefullt», sukket normalt så RBK-stolte trøndere. Ikke bare hadde de blitt smadret av Brann, de hadde forært seriegullet til erkerival Molde.

Og gitt Brann gode muligheter i kampen om sølv og bronse. Men først er det cupfinale!