LERKENDAL (Adresseavisen): Men han håper unnskyldningen hans, etter at han tydelig viste misnøye med fansen på stillingen 1-5, blir tatt imot.

– Det er tungt etter en slik kamp og det som hender etterpå. Det er trist, sier Rade Prica som var tydelig preget dagen etter stortapet for Brann og den påfølgende utskjellingen han fikk av noen illsinte RBK-fans utenfor stadion.

Det gikk sterkt innpå svensken å få høre fra et par illsinte fans at han ødelegger klubben. Det ble også stilt krav om at unnskyldningen hans, for misnøyen han viste med publikum på stillingen 1-5, bare ble godtatt hvis han donerte millionlønna til Kjernen.

– Tok du deg nær av utskjellingen utenfor stadion?

– Det er aldri gøy når det skjer. Jeg forstår deres reaksjon også. De hadde rett til å være sure, sier Prica.

Var rystet etterpå

Svensken forteller han var rystet etter utskjellingen. Og Prica så ut til å kjenne det fortsatt der han med fjernt blikk fortalte om kvelden i forveien.

– Jeg har aldri vært med på noe lignende Da jeg spilte i Tyskland hendte det hele laget kjørte hjem enn annen vei enn vanlig, da fans ventet. Men aldri har jeg opplevd noe så personlig, sier Prica.

Han har hatt en tung høst med to scoringer på de sju siste kampene og Rosenborg har i samme periode falt ut av gullstriden.

Det bare toppet seg da ydmykelsen fra Brann gjorde at Molde samtidig sikret seriegullet, et seriegull de har invitert Rosenborg til å kjempe om i hele høst.

Det har vært frustrasjon på Lerkendal. I går sa Kjernen at de hadde lagt bak seg saken med Prica siden han hadde bedt om unnskyldning. Men de er også klar på at Prica må tåle utskjelling etter å ha rast mot egne trofaste fans.

– Det var dumt gjort av meg å reagere slik jeg gjorde. Jeg var ikke forbannet på fansen. Jeg var forbannet på meg selv og på hele laget. Da hender det dumme saker, sier Prica.

Statistikksenter Eliteserien:

Bekymret for Prica

– Det var klart jeg var lei meg da jeg dro hjem. Jeg håper de har tatt unnskyldningen til seg for jeg mener det virkelig, sier Prica.

Svensken er inne i en prosess hvor han staker ut fremtiden med klubbvalg. Han har sagt at familien skal være sterkt delaktig i den beslutningen.

– Er dette med å prege beslutningen om å bli i Rosenborg eller ikke?

– Nei det skal det vel ikke være. Jeg har samme innstilling som tidligere. Jeg trives veldig bra i Trondheim. Jeg liker å bo her og jeg liker fansen , sier Prica.

Mikael Lustig var en av de som i starten ble skremt av oppstyret utenfor stadion. Han var bekymret fordi han vet at Prica har temperament.

– Supportere må få vise sine følelser, men de skal hjelpe laget. Jeg tror ikke slikt gjør verken Rosenborg eller Prica sterkere, sier Lustig.

Rosenborg-legenden Bent Skammelsrud mener spillere må tåle å bli skjelt ut av fans av og til.

– Trønderske fans tåler å tape, men når de føler at spillere ikke gir alt blir det reaksjoner. De har også betalt for å komme inn, sier han.