austin Foto: Rune Nielsen

17 minutter var spilt og Lerkendal var sjokkert. Tre baklengsmål hadde Daniel Örlund måttet hente ut av eget nett, to av dem var helt klare keepertabber. Først skuddet fra Birkir Sævarsson som gled under Örlund og trillet i mål. Men dette var bare begynnelsen på en blytung høstkveld med historisk tung sus. Den svarte åpningen forsterket seg ytterligere bare minutter senere. Jonas Svensson laget straffe da han felte Holmvik. Deretter fikk Mikael Lustig gult kort for kjeftebruk og til slutt satte Rudolph Austin inn straffen som ga 2-0. Som om ikke det var nok var bare femten minutter spilt da Austin igjen tok fart mot ballen. Denne gangen på frispark fra 35-40 meter. Ballen var godt plassert ved stolperota, men at Örlund også slapp inn den var rett og slett fryktelig dårlig. Dette var svenskens fjerde billige baklengsmål på tre kamper. Det så særdeles svart ut på Lerkendal.

— Gratulerer til Molde

Forbannet svenske

Det hjalp ikke at Rosenborg hadde vært friske fra start. Da Lustig satte inn reduseringen 1-3 hardt og kontant etter en frisparkkombinasjon, var det en svenske som var mer forbannet enn glad da han jublet. Rosenborg tok over initiativet i kampen og hadde sjansene som kunne gitt ytterligere redusering. Men første omgangen var et sort kapittel.

— En utrolig merkelig omgang. Det er vel den kampen vi har skapt mest de første tjue minuttene og likevel ligger under. Det er merkelig. Fotball er merkelig noen ganger, sa Erik Hoftun etter pausesignalet.

Prica beklaget til fansen

Målene rant inn

Men det begynte ikke bedre i 2. omgang da Kim Ojo satte inn Branns fjerde mål for kvelden. Ojo skaffet rom da han ristet seg løs fra Jim Larsen og satte ballen bak Örlund. Dette var kvelden Brann igjen spilte seg inn i medaljekampen samtidig som Rosenborg misbrukte nok en sjanse til å vise seg som seriens nest beste lag på tabellen. For dette ble en nedsabling av Rosenborg. Det så man spesielt da Birkir Sævarsson satte inn 1-5 etter 58 minutters spill. Kim Ojo klarte å holde Rosenborg-forsvarerne unna og Rosenborgs tafatthet ble straffet da Sævarssons løp åpnet hele forsvaret. Han fikk ballen perfekt servert og satte inn nok et mål. Da begynte folk å reise seg på tribunen og gå ut av stadion. Kvelden ble bare enda mørkere da Erik Mjelde satte inn kveldens sjette Brann-mål. En del vil nok huske at Rosenborg slo Brann med både ni og ti mål midt på 90-tallet. Derfor var nok en slik utklassing på Lerkendal utrolig søt musikk i Bergen. Da var det nok det samme at innbytter Mushaga Bakenga fikk pyntet litt på utklassingen med Rosenborgs andre mål. Mer pynt ble det da Rade Prica pirket inn hjemmelagets tredje mål. Men dette var Branns kveld fra ende til annen.

– Det var et ”jækla” fyrverkeri av en kamp. Det var rart å se opp på den måltavlen, sier en fornøyd Rune Skarsfjord etter kampslutt og tar seg også tid til å gratulere Molde i egen seiersrus.

– Det Ole Gunnar Solskjær har gjort med det laget er fantastisk. En velfortjent gullvinner, sier Skarsfjord.

— Stolt av guttene

– En lagseier

Rudolph Austin scoret to mål, først på straffe og så på et frispark fra 35 meter. Og han dominerte til tider stort på Branns midtbane. Men noe snakk om en eventuell proffkarriere utenfor Norge vil han ikke snakke om.

– Alt kan skje. Jeg kan dø i morgen, så jeg nyter bare hver eneste dag. Jeg jobber for å bli bedre og bedre hver dag, så får vi se hva som skjer , sier Austin, som har scoret seks mål i årets eliteserie fra sin defensive midtbaneposisjon.

Han har aldri scoret to mål i samme kamp i eliteserien tidligere, og erkjenner at den prestasjonen ikke kunne kommet noe bedre sted enn på Lerkendal.

– Jeg kunne ikke bedt om noe bedre sted å score to mål, men dette er en lagseier og jeg kunne aldri gjort det uten lagkameratene mine, sier Austin.