Gullfesten er offisielt i gang i Molde, etter at Brann leverte en bunnsolid kamp og slo Rosenborg 6-3 på Lerkendal. MFK-spillerne og det øvrige apparatet samles klokken 22.00 på Hotell Alexandra i Molde sentrum, hvor det blir middag og påfølgende fest.

De blåhvite fikk oppleve hele spekteret av følelser da gullet skulle sikres søndag. Jubelbruset etter Magne Simonsens 1-0-scoring stilnet nesten umiddelbart da Ola Kamara utliknet for Godset.

Utsatte festen

Magnus Wolff Eikrems euforiske feiring av 2-1-målet ble erstattet av bunnløs frustrasjon da Anders Konradsen utliknet for gjestene 30 sekunder før full tid. Etter hvert som kampen på Lerkendal rullet i gang, gikk imidlertid frustrasjonen over til glede og lettelse.

(Artikkelen fortsetter)

JUBEL: Magnus Wolff Eikrem og Molde kan feire i kveld. Her feirer de Eikrems scoring (Foto: Scanpix).

Flere av spillerne, i tillegg til det øvrige apparatet, fulgte kampen fra Aker Stadion. Da Brann scoret kunne man høre en voldsom jubel fra MFK-garderoben.

Få hadde trodd Ole Gunnar Solskjær skulle hente hjem gullet i sin første sesong som MFK-manager. Og det startet på ingen måte bra for de blåhvite. Laget sesongåpnet borte mot Sarpsborg 18. mars, og måtte reise tilbake til Molde med tre mål i sekken.

Den første seieren satt langt inne. I de påfølgende kampene spilte MFK 2-2 mot både Tromsø og Viking, før den forløsende seieren kom hjemme mot Stabæk i fjerde serierunde. Scoringer av Pape Paté Diouf, Davy Claude Angan og Makhtar Thioune sikret poengene.

Tabelltopp etter jubileumskamp

MFK-maskineriet valset deretter videre, og selv om det ble tap for både Rosenborg og Haugesund på vårparten, sanket de godt med poeng. 19. juni feiret klubben 100-årsjubileet med hjemmekamp mot Sogndal — og regien kunne ikke vært bedre:

2-0-seieren sendte MFK til topps på tabellen - og der har de ligget siden. Tromsø holdt lenge følge med de blåhvite, og Rosenborgs høstform ga fornyet spenning i tetstriden, men MFK-lagets evne til å vinne tette og jevne oppgjør ble avgjørende. Samtidig fikk laget uvurderlig hjelp av de andre lagene, som igjen og igjen avga poeng og la alt til rette for MFK.

Spillere, trenere og supportere var forberedt på å vente nærmere tre uker på neste mulighet til å innkassere seriemesterskapet, men i stedet rakte Brann ut en hjelpende hånd på Lerkendal. Dermed ble ikke gullfesten avlyst likevel.

Fortjent gull

For Daniel Berg Hestad, som har vært delaktig i fem av klubbens sju sølvmedaljer, smaker nok gullet ekstra godt. Gullmedaljen var den eneste bragden som manglet på en innholdsrik merittliste med blant annet to cupgull og spill i Champions League. Hestad ledet de blåhvite med kapteinsbindet på armen søndag.

Veteranen var blant hjemmelagets beste spillere, og oste av vinnervilje og guts. Selv om seieren uteble, kom likevel gullet hjem til Molde sent søndag kveld. Nå får "mr. Molde" dessuten en siste sjanse til å spille Champions League-fotball før han legger fotballskoa på hylla.

Med seriegullet i boks, ligger alt til rette for en ellevill feiring i Molde søndag.

VIDEO: Molde hyllet av folket:

Molde FK hyllet av folket