KATOWICE: — Første- eller andrevalg, det har jeg ikke ofret en tanke. Den som er i best form skal stå i mål, sier Ole Erevik etter å ha blitt en av flere helter da Norge utklasset mesteren i alt, Frankrike med 29-24 og gikk til semifinalen i håndball-EM for første gang i historien.

Erevik er sammen med Bjarte Myrhol og Erlend Mamelund de eneste med solid mesterskapserfaring. Slik så det ikke ut på Erevik da EM startet: Tre redninger mot Island da Norge tapte åpningskampen, fire mot Kroatia da de vant, men ingen mot Hviterussland. Så ingen mot Polen og to mot Makedonia i hovedrunden.

Få redninger i de fire siste kampene henger selvfølgelig også sammen med lite spilletid. Espen Christensen fremsto som Norges førstekeeper.

VIDEO: SE INTERVJU MED KEEPEREN ETTER KAMPEN:

Har slitt

Da det sto om en semifinale og Norge måtte slå den antatte overmakten, vartet Erevik opp med 13 redninger – mer enn i hele EM til sammen.

— Når du starter med et par redninger, stiger selvtilliten. Å slå ut regjerende OL, verdens- og europamester i en sånn kamp er større enn…ja, Gud vet hva. Men se på gutta: De er så uredde, har sånt pågangsmot og en spilleglede som er helt fantastisk, skryter Frankrike-proffen av de yngre gutta.

— Og vi vant ikke fordi vi var heldige. Vi var best.

Snakker om marginene

Erevik har ikke noen god forklaring på at han har vært helt vissen i mesterskapet.

— Det er vanskelig å stå i mål, og det er hele tiden helt marginalt. Se bare på Sterbik og Landin. De reddet vel nesten 70 prosent i første del av kampen mellom Spania og Danmark, men ingen ting etterpå, sier rogalendingen for å forklare hvor vanskelig det er å stå i mål.

— Det er så marginalt. Det er hundredeler, centimeter og millimeter hele veien. Jeg har slitt med å finne timingen og den gode følelsen, sier en rørt, stolt og emosjonelt beveget Erevik.

Nå har han den. Og da kan Norge gå hele veien?

— Vi har vist at vi kan slå alle, men det er sinnssykt å kreve av oss at vi skal gå til topps. Nå skal vi bare nyte, sier 35-åringen.

Norge møter Tyskland i semifinalen fredag kl. 18.30. Spania møter Kroatia kl. 21.00. HER FÅR DU ALLE SAKENE ETTER HÅNDBALLBRAGDEN:

Ny episode av Aftenpodden Sport. Høydehus, barneidrett, «sværingen fra Rælingen» og en trener i trøbbel er tema: