POLEN — KROATIA 23 - 37

Onsdag gjennomførte Norge en håndballbragd da de slo Frankrike ut av EM. Og senere på kvelden fikk vi servert et nytt håndballsjokk.

Kroatia rundspilte vertsnasjon Polen fullstendig og tok seg til EM-semifinale med hele 37-23 onsdag.

Kroatene måtte vinne med elleve mål eller mer for å ta seg videre til semifinalen. Polen kunne bare tåle å tape med maks fire mål, men kollapset under presset.

— Tidenes nedtur for Polen. Skulle surfe inn til semi på hjemmebane i smekkfull arena. Totalkollaps mot Kroatia, skriver TV 2s håndballekspert Randi Gustad på Twitter.

— Jeg er litt sjokkert over Polen. De virket veldig slitne, sier ekspertkommentator og håndballproff Kristian Kjelling.

— Det er direkte flaut av polakkene og desto bedre av kroatene, fatslår Norges tidligere landslagstrener i TV 3s studio.

Sjokkerte tilskuere

17.000 tilskuere på tribunene trodde ikke det de så da polakkene havnet lenger og lenger etter mot Kroatia. Her fra kampen mot Norge. Foto: NTB scanpix

Etter Frankrikes 24-29-tap for Norge åpnet gruppen seg helt. Det var det eneste som kunne by Kroatia inn i EM-dansen igjen. Frankrike, Polen og Kroatia sto alle på seks poeng, men Kroatias målforskjell var så dårlig at de måtte vinne over Polen med minst 11 mål for å avansere.Og som det tente Balkan-laget. Det pløyde fullstendig over Polen i perioder. Vertene fikk gummibein av nervene i lengre strekk av kampen. 17.000 tilskuere på tribunene trodde ikke det de så da polakkene havnet lenger og lenger etter.

Kroatia tryllet frem sitt beste, og da går ingen trygg på en håndballbane.

Norge slo Kroatia 34-31 i gruppespillet. Nå kan det bli en ny duell i søndagens finale.

Kroatene møter Spania i semifinale.

Ny episode av Aftenpodden Sport. Høydehus, barneidrett, «sværingen fra Rælingen» og en trener i trøbbel er tema: