FRANKRIKE — NORGE 24-29:

KRAKOW: «Ole Erevik storspilte i mål og fikk de franske stjernene med Nikola Karabatic i spissen ut av balanse» , skriver Aftonbladet og minner om at uavgjort hadde holdt for Norge.

Slik meldte Aftonbladet om den norske seieren.

«Norge flipper ud over historisk håndboldtriumf» , skriver Ekstra-Bladet. Ellers mangler det ikke med reaksjoner på Twitter. Dette skriver den danske TV2-eksperten Thomas Kristensen: «En stor hilsen til det norske folk. Tillykke med semifinalen. Har nedlagt en skov af store nationer på vejen dertil.»

Svenske Expressenvier også Norges kamp plass og skriver om «norsk skräll.»

«Overraskende» melder danske BT.

Norges lagkaptein Bjarte Myrhol la ut denne:

”Vanskelig å finne ord nå, men er ufattelig stolt av denne gjengen her. Ikke bare gutta, men hele teamet! Ubeskrivelig følelse...»

Også fotballprofilen Ole Gunnar Solskjær var ute med en hilsen:

«For en prestasjon. Full av beundring for dette Laget. Viser at det er mulig for alle som tror og vil nok» .

«Madhouse i Krakow»

Håndballnettstedet handball_planet.com som kåret Sander Sagosen til verdens beste unge spiller i 2015, kaller onsdagskvelden i håndball-EM for galehuset i Krakow. Flere hevder at det er den villeste kvelden i EM-historien.

SENSASJON: Norge er videre til semifinalen i håndball-EM. - Tidenes norske håndballherre-prestasjon, mener eksperter. Foto: NTB scanpix

Da Norge slo Frankrike, tente Kroatia til. De skulle i utgangspunktet ha slått vertene Polen med 11 mål, men da Norge slo Frankrike, trengte kroatene å vinne «bare» med fem. Likevel vant «de utslåtte» med 14 mål mot vertskapet!I Wrocklaw trodde ekspertene på grei seier til Danmark mot et skadeskutt tysk lag, men i stedet tapte danskene med to og er ute av medaljekampen. Da danskene hadde tapt, våknet Spania og tok en semifinaleplass etter 25-23 over Russland. Samtidig gikk det ut over russerne, som kjempet for OL-kvalifisering.

Den siste plassen der gikk til Sverige. Den første hadde Norge tatt tidligere i uken.

Tar Norge medalje, får laget plass i VM i Frankrike neste år uten å spille kvalifisering. Vinner Norge EM, går laget rett til Rio. Ellers blir det kvalifisering i april.

— Vi er verdens ledende håndballnasjon

Gunnar Petteresen var hentet inn som gjest i TV 3s håndball-studio. Da den tidligere norske landslagstreneren fikk spørsmål om han kunne oppsummere det han nettopp hadde vært vitne til, klarte han ikke holde tårene tilbake. VIDEO: SE PETTERSENS REAKSJON ØVERST I SAKEN.

— Jeg har trodd på det i 20 år, og jeg har jobbet for det i 35. Glem Norge – Brasil i fotball-VM, det betydde ingenting for Brasil. Det er bronselaget i 1936 som er det eneste som kan sammenlignes med dette. Nå er vi verdens ledende håndballnasjon, sa en rørt Pettersen.

Han var landslagssjef for Norge i to perioder, sist fra 2001 til 2008. — Det er laget med stor L som gjør at vi vinner. Det er herlig å se når lagidrettsutøvere klarer å glede seg så mye på hverandres vegne. Får du til dét har du tatt et stort steg, sier Pettersen.

(krever innlogging) Etter kampen ble en av håndball-heltene, Kent Robin Tønnesen, spurt om Pettersens tårer.

— Det er herlig å høre. Følelsen vi sitter med nå er helt ubeskrivelig, sier Tønnesen til TV 3. ## - Tidenes prestasjon

— Vi er vitne til tidenes norske håndballherre-prestasjon. Det er nesten som at man ikke tror det er sant, fastslo ekspertkommentator og proffspiller Kristian Kjelling i TV 3s sending av kampen.

Sjefen for de norske håndballjentene, Thorir Hergeirsson, fulgte kampen fra TV-stolen.

— Dette er sterkt, utrolig gøy og inspirerende, sier Hergeirsson til NTB.

— Jeg er så stolt. Det er nesten så man mangler ord. Det er fantastisk moro, sa sjefen for de nye håndball-heltene, Christian Berge, til TV 3. ## Her er noen utvalgte reaksjoner fra Twitter:

HER FÅR DU ALLE SAKENE ETTER HÅNDBALLBRAGDEN:

Ny episode av Aftenpodden Sport. Høydehus, barneidrett, «sværingen fra Rælingen» og en trener i trøbbel er tema: