KRAKOW (adressa.no): En maktdemonstrasjon av de sjeldne. Det var dét de norske håndballguttene leverte i 29-24-seieren over Frankrike onsdag kveld.

Den meget overraskende storseieren sender Norge til en historisk semifinale på herresiden, og da er det all mulig grunn til å feire.

— Vi har brukt å si at det er frivillig å ta en øl etter seier. Så får vi se om de velger det eller ikke, sier Berge.

- Stolt som f…

Og seire har det blitt mange av hittil i EM. Det startet trått med tap mot Island. Deretter har det gått slag i slag. Kroatia ble slått. Polen ble slått. Og nå ble også Frankrike krøllet sammen, og kastet i bosspannet.

— Det er fantastisk. Virkelig moro. Jeg synes hele laget gjør en kjempeinnsats. Jeg kan ikke pelle borti noe, jeg skal se den på video, men når du slår Frankrike med fem mål må det være bra, mener jeg, sier Berge.

Han har selvsagt helt rett i det.

For Frankrike er regjerende OL- , VM- og EM-mester. Og onsdag kveld ble de gjort til smågutter av et norsk lag som alle har sagt vil være på sitt beste om fire år fra nå.

Det var ikke Berge i tvil om at var mulig før kampen.

— Jeg var beinsterk i troen. Det fokuserte vi mye på på møtet i dag. Vi skal ha tro på dette, det finnes muligheter, sier Berge.

— Jeg er stolt som faen, konkluderer han, før han forsøker å ta tilbake kraftuttrykket.

- Virkelig uvirkelig

Bjarte Myrhol er helt enig.

— Det er virkelig uvirkelig. Så er vi best også, vi vinner helt fortjent. Det er en enorm prestasjon, sier han.

(krever innlogging) Sander Sagosen, som hadde en strålende kamp som Norges angrepskaptein, mener den norske seieren over Frankrike – med semifinaleplass som belønning – er tidenes norske håndballprestasjon på herresiden.

— Nå er vi oppe og kjøre. Fyttirakkern, det her er helt sinnssykt. Jeg er så stolt av gutta, så stolt av meg selv, over at vi får til det her nå, sier han euforisk.