FRANKRIKE — NORGE 24-29

KRAKOW/OSLO: Det var en håndballbragd for historiebøkene. Norge slo de regjerende OL-, VM- og EM-mesterne Frankrike og sikret semifinaleplass.

Nå vil de norske håndball-heltene helt til finale. I semifinalen venter Tyskland.

— Alt kan skje. Vi skal ta én kamp av gangen, men nå har vi bevist at vi kan slå alle lag, sier Kent Robin Tønnesen til Adresseavisen.

— Vi driter i hvem vi møter

Joakim Hykkerud spiller i den tyske klubben TSV Hannover Burgdorf, og kan møte lagkamerater fra klubblaget når Tyskland venter i semifinalen.

— Jeg spiller på lag med et par av dem, så det blir nok en knallhard match. Men vi gjør som vi har gjort til nå og går all in. Bare det at vi kjemper om finale er helt vilt, sier Hykkerud.

Han trekker frem det norske lagets uredde holdning som en suksessfaktor.

— Vi driter i hvem vi møter og bare kjører på, smiler Hykkerud.

Få hadde noen særlig forventninger til dette Norge-laget før mesterskapet. Men etter å ha slått Kroatia, Polen og Frankrike på veien mot semifinale, er holdningen i laget at ingenting er umulig.

— Vi kan slå alle i verden, men vi kan også tape mot alle, sier Ole Erevik, som sto en praktkamp i Norge-målet.

— Det er helt tomt

De norske spillerne var høyt oppe etter bragden mot Frankrike.

— Det er så sykt. Jeg er så stolt over å være en del av dette laget. Det vi presterer om dagen er ufattelig bra. Vi slår de regjerende OL- og VM-mesterne, og vi vinner med fem mål. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det betyr så mye for norsk herrehåndball og norsk håndball generelt. Endelig greier vi å ta det steget videre, jubler Tønnesen, som ble kåret til banens beste.

— Nå er det helt tomt. Jeg tror ikke jeg forstår det ennå. Vi vinner med fem mål mot Frankrike. Hvis du ser på hvor jevn herrehåndball er blitt, er dette en sinnsyk prestasjon. Det norske herrelaget har aldri gjort dette før. Det er helt utrolig å være med og bidra til dette, sier Hykkerud, som forventer en lang natt.

— Jeg får ikke sove nå, gliser Hykkerud.

Ny episode av Aftenpodden Sport. Høydehus, barneidrett, «sværingen fra Rælingen» og en trener i trøbbel er tema: