— Dette er så utrolig artig. Det er klart jeg skal være i hallen når de spiller semifinalen. Jeg regner med at guttene ikke slår seg til ro med å spille en semifinale, nå nullstiller de seg for å ta medalje i håndball-EM, sier Marit Breivik.

Breivik sier hun har fulgt det norske herrelandslaget over flere år, og gleder seg over at de nå lykkes.

— Jeg har registrert at de har økt treningsmengden. De har mange gode spillere. Jeg har følt med dem de gangene det ikke har lyktes, og nå tar de virkelig steget mot noe stort. De har så mange gode spillere og en trener på benken som klarer å beholde roen og holde laget samlet.

— For første gang har jeg sett et norsk herrelag i håndball som ikke en eneste gang klager på dommerne. Før har det vært mye sutring, nå er de på hele tiden, sier Marit Breivik.

Må nullstille seg

Breivik sier det nå blir avgjørende om laget klarer å nullstille seg foran en semifinale, og lykkes de med det kan de nå langt.

— For første gang i moderne tid skal de spille om medalje i et mesterskap. Jeg er sikker på at de har ambisjoner om å stå på pallen når dette er over.

— Det er en stor forskjell mellom å være på pallen eller ikke. Nå tar de nok en diskusjon om hva som er mulig videre i dette mesterskapet, og jeg gleder meg virkelig til å se dem i semifinalen, sier Marit Breivik.

Lagseier

Hun trekker spesielt frem Sander Sagosen som i kampen mot Frankrike gjør en stødig innsats.

— Også Kent Robin Tønnesen har imponert meg, han klarer å trykke til når det gjelder som mest. Også i forsvar fighter alle sammen meget godt, og får med Ole Erevik helt bakerst slik at de vinner kampen. Spillerne lar seg ikke stresse opp, og mye av årsaken til det skal Christian Berge og de andre i trenerteamet ha æren for, sier Marit Breivik.

(krever innlogging) Breivik, som nå er coach i lagspillidretter i Olympiatoppen, håper nå at både håndballjentene, guttene og fotballjentene kan reise ned til OL i Rio til sommeren.

— Så langt er håndballjentene klare, men mye tyder på at Norge kan bli representert også med guttene og det norske kvinnelandslaget i forball. Det er virkelig grunn til å glede seg, sier trenerlegenden Marit Breivik.