torp Foto: Rune Nielsen

Uruguayaneren besøkte Carl-Erik Torp på Haukeland et par dager etter han ble lagt inn. I tillegg har de to holdt kontakt på SMS nesten hver dag gjennom hele uken. Hjertestansen til Torp for åtte dagen siden har vært tøff for Diego Guastavino, og satte sitt preg på teknikeren ute på banen mot Vålerenga i går.

— Ja, dette har vært en veldig spesiell uke for meg og lagkameratene mine. Jeg har vært veldig trist, og prøvde å fokusere på kampen i dag. Men jeg tenkte også mye på Calle mens jeg var ute på banen, i nnrømmer Guastavino.

- Livet er viktigst

Han og Torp har vært som erteris, både på og utenfor banen. I Brann-miljøet var den spansktalende duoen aldri mange meterne fra hverandre. Torp skal nok ha en del av æren for at den tidligere Lyn-spilleren kanskje har hatt sin beste sesong i Norge i 2011. Carl-Erik har vært veldig viktig for Diego, både praktisk og sosialt. Det har jo vært andre sør-Amerikanere i Brann, men Calle har vært en ballast i bunn. Det som skjedde har gått veldig inn på Diego, sier agent Terje Liverød.

Hovedpersonen selv bekrefter dette:

— Calle er min beste venn. Han har hjulpet meg masse, han er min venn i Norge, sier Guastavino.

- Hvordan var det å besøke ham?

— Hyggelig, han virket sterk. At han ikke skal spille fotball igjen er synd, men livet er viktigere, svarer han.

I går kveld fikk Guastavino en målgivende pasning da han fant skallen til Zsolt Korcsmár på en corner. Han hadde også mulighet til å redusere selv, men en glitrende redning fra VIF-keeper Lars Hirschfeld avverget scoring.

— En jevn kamp med mange sjanser. Vålerenga var mest effektiv.

Prøvde å bruke Torp som motivasjon

Ingen av Brann-spillerne fikk se Torps videohilsen før kampen mot Vålerenga. Men alle visste at han fulgte oppgjøret fra sykesengen.

— Jeg brukte det som ekstra motivasjon, dessverre gikk ikke det helt veien, sier Lars Grorud.

- Var dere påvirket av det som har skjedd?

- Vanskelig å si. VI håpet det skulle slå positivt ut, sier Grorud, som håper Torp snart er tilbake i spillergruppen:

— Han er en kjemperessurs som vi har savnet i garderoben denne uken.

Heller ikke Rune Skarsfjord synes spillerne så direkte preget ut etter den dramatiske situasjonen på Fosshaugane hvor Torp lå livløs mellom to og tre minutter.

— Jeg aner ikke om spillerne var påvirket, ingen sa noe om det i garderoben. Det som skjedde med Calle har vært et bakteppe gjennom uken, etter hvert fikk vi fokuset over på fotballen. Jeg synes spillerne gjorde så godt de kunne i dag. Vi skapte mange sjanser og kunne fort fått med oss poeng herfra, mener Brann-treneren.

Mest effektiv

Medaljekampen i Bergen i går kveld var egentlig ganske jevnspilt. Begge lag hadde sine muligheter, dessverre for Skarsfjord & Co. var Martin Andresens menn mer effektiv når det gjaldt som mest. Tre baklengsmål etter dødball er heller ikke optimalt for bergenserne. Kim Ojo kom alene med keeper og nevnte Guastavino hadde en kjempesjanse på hver sin side av pausen.

— Kampbildet var preget av målene, at det sto 0-2 til pause var litt flatterende. Derfor la vi om til 3-5-2 og fikk en del sjanser etter det, forteller Skarsfjord.

Scoringer av Veigar Páll Gunnarsson og Morten Berre gjorde at Vålerenga ledet 2-0 etter 45 minutter. Hjemmelaget satset svært offensivt etter hvilen, og fikk belønning 11 minutter før slutt ved Zsolt Korcsmár. Fegor Ogude punkterte kampen tre minutter senere, før Berre ordnet 4-1 på overtid.

Dermed gikk VIF (41 poeng) forbi Brann (39) på tabellen. Dette var Branns første hjemmetap på 160 dager, Molde 25. april.

Brann har bare to trepoenger på de åtte siste seriekampene, om Brann-pilen peker nedover er ingen på Stadion sikker på.

- Form er et oppskrytt ord i fotball. Det er så små marginer som avgjør disse kampene, avslutter Skarsfjord.