Det er snart gått to uker siden Brann-spilleren Carl— Erik Torp (27) falt om på banen. I sluttminuttene av eliteseriekampen mot Sogndal ble tilskuere og tv-seere vitne til at Torp lå hjelpeløs på gresset. Hjertet stanset i tre minutter på banen.

– For meg opplevdes det ikke dramatisk. Jeg merket at jeg mistet balansen, at beina ikke ville bære meg. Først var jeg flau over fallet, men så ble alt svart. Jeg rakk aldri å være redd. Det siste jeg husker er at jeg ser båren de har hentet ut på banen , sier han til Dagbladet.

Etter at han ble båret ned i spillertunnelen, stoppet hjertet igjen.

– Jeg husker det ikke selv, men etterpå er jeg glad for at jeg løftet hånden til hodet, gjorde livstegn da jeg ble båret ut. Det hjalp familien min som satt hjemme og så dette på TV. Det er de som har hatt det vanskeligst.

Bryr seg ikke om Klanen

Nyheten om det som skjedde på gressmatten i Sogndal spredte seg raskt. Omsorgen har vært overveldende for Brann-spilleren og han setter stor pris på at så mange bryr seg. Han er også full av takknemlighet og sier han har enorm respekt for hva leger og kirurger er i stand til.

– Hadde dette skjedd for 10–15 år siden, ville jeg sikkert vært død.

Før kampen mot Vålerenga forrige helg, viste Brann en videohilsen fra Torp. Flere medlemmer av Klanen sang «La ham dø! La ham dø!» mens videohilsen ble vist på storskjermen. Torp sier til Dagbladet at han ikke bryr seg om det og at han registrert at Klanen har beklaget seg ovenfor han og hans familie. Han understreker at det ikke bare var Bataljonen han ønsket å takke, men hele Fotball-Norge.

Vil spille fotball igjen

27-åringen har bare vært hjemme i to dager etter at legene påviste en hjertefeil og opererte inn hjertestarter. Ifølge Dagbladet har de siste ukene gått med til å rydde opp i usikkerheten rundt fremtiden og flere ubehagelige tester på Haukeland Universitetssykehus. Han sier til Dagbladet at han nå har innsett at karrieren er over, men han håper at han får leke med ballen igjen.

– Jeg ønsker ikke å ta noen som helst risiko. Det har vært en veldig alvorlig sak som gjør at jeg må lytte til kroppen. Samtidig har jeg fått beskjed om at jeg må leve livet mitt og finne ut selv hva som fungerer. Men selvfølgelig har jeg et håp om å leke med ballen igjen.

Men aller først drømmer han om at Brann skal vinne cupfinalen på Ullevaal 6. november.

– Ja, jeg vil fortsatt vinne cupfinalen. Drømmen for to uker siden var cupfinale og ligagull. Nå er drømmen å løpe ut på banen igjen og ha det gøy.