Bergens Tidende har fått bekreftet via Branns sikkerhetsansvarlige Knut Iversen at en gruppe Vålerenga-fans sang "la ham dø, la ham dø", mens bildene av Carl-Erik Torp fra sykesengen flimret over Brann Stadion.

Les også:

— Det stemmer at en gruppe Vålerenga-fans sang dette. Det har vi fått bekreftet via Vålerengas sikkerhetsansvarlige. De skal ha blitt hysjet ned av medlemmer av Klanen, sier Iversen.

Brann proklamerte i god til før kampstart at de ville publisere en hilsen fra hjertesyke Carl-Erik Torp over klubbens storskjerm like før kampstart. Torp hilste til Stadion, men det var til tider vanskelig å høre hva han sa, ettersom Klanen satte i gang med høylytt sang under hele hilsenen. I går kveld var Brann i harnisk over de tilreisende fra Oslo. BT snakket med en rystet Rune Skarsfjord som rød i ansiktet proklamerte at han ikke ville kommentere tilropene. Det overlot han til Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen.

- Uønsket på livstid

Carl-Erik Torps hjerte stanset under kampen mot Sogndal forrige helg. I dag skal han operere inn en hjertestarter og han kommer trolig aldri til å kunne spille fotball på toppnivå igjen. Bruun-Hanssen er rasende over hilsenen han fikk fra Vålerenga-fansen.

— Det at de synger under Carl-Eriks videohilsen er i seg selv utrolig respektløst. Når jeg nå får referert hva enkelte av dem sang, kan jeg si at dersom vi finner ut hvem disse menneskene er, vil de bli erklært uønsket fra Brann Stadion på livstid. Jeg forsto at Klanen hadde tatt affære internt underveis, men det var i seg selv respektløst å synge underveis. Slike supportere har vi kort og godt ikke bruk for, og hvis det er dette Klanen står for, har jeg mistet all respekt for den grupperingen, sier Bruun-Hanssen.

Klanens talsmann Svein Erik Bakke uttalte i går kveld til Dagbladets nettside at "så lenge ingen er døde, er det meste tillatt". Han forsvarte i den artikkelen at Klanen sang under Torps hilsen, men ble ikke konfrontert med "la ham dø"-ropene.

- Trist og leit

Da Bergens Tidende i går kveld fikk tak i en annen av Klanens talsmenn – Christian Kjellsen – var tonen en ganske annen.

- Man må kunne greie å finne på noe annet å synge enn det der. Dette dreier seg helt sikkert om 4-5 fulle idioter som burde ha holdt seg hjemme fremfor å dra til Bergen og synge slikt, sier Kjellsen, og legger til:

— Dette er flaut, egentlig. Det er enkelt å komme på masse annen dritt vi kan slenge om Bergen by, fremfor å tråkke på en stakkar som går gjennom en personlig tragedie. Dette var ubetenksomt. Nå r det gjelder den andre syngingen så har jeg snakket med folk som var i Bergen, og de sier de holdt kjeft så snart de skjønte hva som foregikk, hevder Kjellsen.

Også Vålerenga-trener Martin Andresen tok i går kveld avstand fra ropene til Klanen.

— Det er trist og leit at de synger slikt. Jeg tror heller ikke dette er uttrykk for Klanens offisielle syn, sier Andresen.

Det spesielle er at like før Torps videohilsen, leste speaker Remi André Taule opp en hilsen fra Vålerenga. Her uttrykte de sin støtte og sympati med Carl-Erik Torp. Klubben overbrakte en blomsterkvast til Brann som tegn på respekt. Sekunder etterpå dukket Torps ansikt opp på storskjermen og syngingen begynte.

- Hvis de sang dette, er det utrolig trist, sier Bjørnar Holmvik.