En talsmann for Klanen har fått Fotball-Norge til å rase etter uttalelsene sine fra Brann-kampen søndag. NFFs informasjonssjef, Svein Graff, mener supporterklubben bør frata talsmannen sin rolle.

Les også:

Deler av Vålerenga-supporterne sang under Carl-Erik Torps videohilsen til Brann-fansen før kampen mot Vålerenga søndag, og Klanen-talsmann Svein Erik Bakkes uttalelser til Dagbladet etter hendelsen har skapt mange reaksjoner.

Det er synd for ham at han blir syk, men vi kan ikke slutte å være supportere av den grunn. Jeg tror ikke vi ville gått inn for å holde kjeft uansett, det blir unaturlig , sa han til Dagbladet.

På Twitter skrev informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund (NFF) at talsmannen bør «avskiltes», ifølge VG Nett .

– Jeg tvitrer som informasjonssjef i NFF, og vi tar sterk avstand fra dette. Er du talsmann for en av Norges største supporterklubber, så må du ta konsekvensene av det, også på kamp, og spesielt når du uttaler deg til mediene. Når du bommer til de grader som han gjorde, bør du kanskje stille deg spørsmålet om du bør tre av og la noen andre ta slik rolle, sier Graff til VG Nett.

– Klanen har flere talsmenn, og de bør vurdere selv hva slags konsekvenser dette skal få. Det er deres bord. Men isolert sett går dette mot hva de står for og har bygget opp i flere år. Men det er svært uheldig for en supportergruppe som står for så mye bra, sier Graff.

Både Klanen og Vålerenga har beklaget Bakkes utspill, men ifølge supporternes andre talsmann, Christian Kjellsen, vurderer man ikke å frata Bakke rollen som talsmann.

– Nei, det gjør vi ikke. Jeg kjenner ham så godt og vet at dette var en skivebom i seiersurs. Nå har han lært. Det var en blemme, og det er selvsagt beklagelig. Men vi trenger ikke snakke om dette hele tiden. Det var dumt, og vi har beklaget det. Men det viktigste skjedde på fotballbanen, sier Kjellsen til VG Nett. (NTB)