SANDEFJORD STADION/OSLO (Aftenposten): Thomas Rogne ble for første gang innkalt til A-landslagstroppen da Drillo tok ut sine beste menn til EM-kvalifiseringskampen mot Danmark. Og selv om de færreste venter at Celtic-stopperen vil starte helgens EM-kvalifiseringskamp mot danskene, kom innkallelsen ikke et sekund for tidlig.

— Burde vært med sist

Det mener i alle fall hans beste venn fra Stabæk-tida, Vegar Hedenstad.

- Jeg synes han burde vært med allerede i forrige landskamp, og håper virkelig han får sjansen nå mot Danmark.

Stabæks høyreback spilte sammen med Rogne i flere sesonger på junior- og seniornivå for bæringene, og er blant de som kjenner den nye, norske landslagsstopperens kvaliteter best. Han mener Rogne er en sjelden blomst i Drillos flora.

— Han har det aller meste. Han er god på hodet, kan bruke begge ben, har en voldsom fysikk og bra fart. Thomas er en nokså komplett fotballspiller, mener Hedenstad, som brukte å dele rom med den storvokste stopperen i Stabæk-tiden.

Svigermorsdrømmen

Spesielt er det fysikken til Thomas Rogne som gjør at han bør få starte mot danskene, mener Stabæk-talentet.

- Han er et villdyr på banen, utrolig sterk og trår voldsomt til.

— Ganske pussig, siden han er ganske så rolig utenfor. Da er Thomas snill som et lam, humrer Hedenstad.

Det er derfor han vil karakterisere Celtic-spilleren som «svigermors drøm».

- Jeg tror nær sagt alle ville hatt Thomas til svigersønn. Han er veldig ryddig, rolig og omtenksom, i tillegg til at han er oppegående.

Men først og fremst er det fotballkarrieren som står i sentrum for den single midtstopperen. Selv tror Stabæk-spilleren at det ikke er lenge til man ser ham fast blant Drillos (eventuelt Solbakkens) utvalgte.

— Thomas minner litt om Brede Hangeland, både som person og spiller. Han har de samme kvalitetene, og er en ledertype. Jeg har sett en del av Celtic-kampene på nett i år, og han har virkelig vært god, skryter den gamle lagkompisen, og legger til at han tror vi vil få se Rogne ofte på landslaget i årene som kommer.

Jekyll and Hyde

Thomas Rogne er ikke helt uenig i den gamle klubbkameratens karakteristikk.

— Er vi ikke litt sånn alle sammen, at man har én personlighet på banen og én utenfor?

Han akter i alle fall å bite godt ifra seg når han først har havnet med Norges beste menn, men regner ikke med å få starte i lørdagens landskamp.

— Jeg er her vel egentlig fordi Demidov er skadet, mens Brede (Hangeland) og Kjetil (Wæhler) har vært kjempegode i kvalifiseringen, og kommer helt sikkert til å starte.

- Samtidig er dette en god mulighet til å få vist meg frem, og det er virkelig noe man drømmer om fra man er barn, sier Rogne til Aftenposten.