SANDEFJORD STADION (Aftenposten): Det er ikke så mange åpne plasser på det norske landslaget før lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Danmark. De fleste spår at Rune Jarstein blir foretrukket fremfor Espen Bugge Pettersen i mål, mens mye skal til for at ikke Moa blir førstevalget på topp.

I forsvaret vil Espen Ruud etter alle solemerker gå inn for en skadet Tom Høgli, mens de øvrige tre plassene gir seg selv.

Det samme gjør også fire av plassene på midtbanen – Erik Huseklepp på den ene siden, Morten Gamst Pedersen på den andre, Christian Grindheim som indreløper – og så?

Tre mann, én plass

Tre mann i den norske landslagstroppen kan bekle den siste plassen på midtbanen: Alexander Tettey, som spiller fast for tabelltreer Rennes, Ruben Yttergård Jenssen som har imponert stort for Tromsø i vinter – og Bjørn Helge Riise.

27-åringen har endelig fått spilletid etter overgangen til Sheffield United, og scoret sitt første mål på ett år, åtte måneder og 14 dager i helgen. Nå forventer midtbanespilleren mer spilletid.

— Jeg føler det er jeg som bør spille på den plassen, sier en offensiv Englands-proff til Aftenposten.

— Alexander Tettey og Ruben Yttergård Jenssen er begge gode spillere som vil gjøre en fin jobb mot Danmark, men jeg mener jeg bør spille.

- Bare én dårlig landskamp

Historikken taler til hans fordel, mener Riise.

— Bare én av mine landskamper (27 i tallet, red.anm.) har vært dårlige, borte mot Island.

— Jeg har spilt alle landskampene i EM-kvalifiseringen, og det er bare å se hvordan vi ligger an i gruppen. Jeg vil bli utrolig skuffet og drittforbannet om jeg ikke starter, sier Riise engasjert.

Den siste tiden har Sheffield United-spilleren mistet noen av kampene til Championship-laget. Det skal ikke være noen grunn til å holde Riise ute av laget, skal vi tro mannen selv.

Ba om pause

Snarere tvert imot.

— Det var en stor overgang til så mange kamper i the Championship. Her spiller vi kamper lørdag/tirsdag, og har knallharde treninger dagene imellom.

— Derfor ba jeg treneren om en pause, jeg var rett og slett sliten. I tillegg sa jeg til ham at det kom en svært viktig kamp med landslaget nå, og jeg ville være helt klar til den. Det er jeg, og jeg vil også starte den neste kampen for Sheffield United. Formen er god, sier midtbanespilleren entusiastisk.

Også Drillo har notert seg at Bjørn Helge Riise var tilbake og scoret mål i helgen.

- Vi kommer med mange spillere som hadde gode opplevelser i helgen, både Kjetil Wæhler og Bjørn Helge Riise scoret.