Sandefjord, Komplett Arena, landslagstrening før Norge DanmarkMohammed AbdellaoueFoto Dag W Grundseth Foto: Dag W Grundseth

HELSINGØR: I dag måtte John Carew melde forfall til oppgjøret mot Danmark. Ny spiller i troppen er Daniel Braaten. Men det blir trolig Mohammed Abdellaoue som får spissplassen lørdag.

— Han er en god spiller som er i form før øyeblikket, og har scoret mange mål for Hannover. Han er en helt annen type enn det John Carew er, sier Morten Olsen.

Danskenes landslagssjef er usikker på om Norge er svekket uten Carew.

— Et hvert valg bringer noen fordeler og ulemper, og sånn er det også i denne saken. Det er sikkert sånn Drillo ser det med sine øyne også, sier Olsen.

(saken fortsetter)

GODT HUMØR: Daniel Agger smiler på dagens trening. (Foto: Håvard Karlsen)

En annen plan

Han får støtte av Danmark-kaptein Christian Poulsen.

— Jeg tror Norge har gode erstattere for John Carew. Selvfølgelig er det fint for oss at han ikke spiller, men vi fokuserer mest på oss selv. Det blir viktig at vi selv fungerer.

Et Norge med og uten Stoke-spissen blir to forskjellige lag. Danskene har ikke brukt altfor mye tid på de to scenarioene.

— Nei. Vi har egentlig ikke brydd oss så mye om Norge. Som sagt, vi fokuserer mest på oss selv, så får vi input på Norge. Norge har også vunnet kamper uten John Carew, så jeg tror den norske landslagstreneren har en annen plan dersom han ikke er klar, sier Poulsen.

- Hva slags kamp forventer du?

- Jeg forventer en tett og jevn kamp. Norge er et godt lag, som har fått en fantastisk god start på gruppespillet, så jeg håper vi kan stoppe Norges gode steam. Det er en viktig kamp for oss, men også for Norge, så jeg håper vi kan gå et godt resultat, sier Poulsen.

- Ikke mye annerledes

Liverpool-stopper Daniel Agger tror ikke Norge vil forandre seg så mye nå som Carew er ute.

— Jeg tror de kommer til å kjøre samme stil, det er jeg ikke i tvil om. Norge har sine prinsipper, og de holdes til punkt og prikke. Jeg tror ikke det blir så mye annerledes, sier Agger.

- De mangler en viktig spiller, men vi må spille på våre egenskaper, så får vi se hvordan det går , sier danskenes komet, Christian Eriksen.

OMSVERMET: Dansketalentet Christian Eriksen var ettertraktet av pressen på tirsdag. (Foto: Eirik Fardal)