John Carew blir ikke spilleklar til lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Danmark.

Carew har hatt smerter i korsryggen i to uker, og fått behandling i England. Han har blitt vurdert og testet av landslagets medisinske team, og vurderingen er at Carew ikke blir spilleklar.

— Jeg er lei meg for at jeg ikke kan være med i denne viktige landskampen. Jeg har gjort alt jeg har kunnet for å bli klar i tide, men dessverre kommer kampen for tidlig for meg.

— Jeg er sterk i troen på at landslagsgutta skal klare slå Danmark på lørdag, sier John Carew til fotball.no.

Fra før er det klart at Jon Knudsen og Tøm Høgli må kaste inn håndkleet.

Carews naturlige erstatter, Mohammed Abdellaoue, viste landslagsform i helgen, da han scoret sitt åttende Bundesliga-mål for sesongen i 2-0-seieren mot Hoffenheim.

- Trist for Carew

De danske spillerne småsmilte under frokosten tirsdag. John Carews definitive forfall gjør at de kan se bort fra en vanskelig mann på Ullevaal.

Spissens fysikk er ikke noe Danmark liker. Avbudet hans var samtaleemne nummer én rundt bordene i Seaside-restauranten. Carews fravær ses på som en stor dansk fordel. Det skinner gjennom i hele troppen.

- Det er selvfølgelig trist for ham. Dette er en stor kamp mange har sett fram mot lenge. Men det er ikke overraskende for meg. Da jeg snakket med ham fredag, virket det 80 prosent sikkert at han ikke skulle spille, sier keeper Thomas Sørensen til NTB.

Han er klubbkamerat med Carew i Stoke.

— Det oser respekt av Carew. Han er en meget sterk spiller fysisk. Men det kommer andre inn nå. Det kan gjøre at Norge spiller litt annerledes, kanskje ikke så mye lange og høye baller. Det er vanskelig å si så mye om hva forfallet betyr for kampen. Vi får svaret lørdag, fortsetter Sørensen.

Det norske landslaget samles tirsdag i Sandefjord for å gjøre unna de siste forberedelsene til lørdagens kamp.