[DK=09-02-2011: Venskabskamp Danmark vs. England - Christian Eriksen, Danmark, Denmark - John Terry, England.© Lars Rønbøg / Sportsagency ][UK=09-02-2011: Friendly Match Denmark vs. England - Christian Eriksen, Danmark, Denmark - John Terry, England.© Lars Rønbøg / Sportsagency ] Foto: © Lars Rønbøg, sportsagency.dk

HELSINGØR: Christian Eriksen (19) har for lengst blitt sammenlignet med både Brian og Michael Laudrup, og spås en lysende karriere både på klubb— og landslag.

Da det danske laget hadde sin første trening i Helsingør i dag manglet Ajax-spilleren. Stortalentet hadde fått en ekstra fridag av Morten Olsen på grunn av tett kampprogram med klubblaget den siste tiden. Skuffelsen var dermed stor for det store presseoppbudet som hadde Eriksen som hovedprioritet i dag.

Olsen brukte dog tid til å hylle sin nye stjernespiller da han snakket med pressen.

- Christian er vår mest formsterke spiller akkurat nå, så selvfølgelig er han veldig viktig, sier Olsen.

Les også:

På Drillos liste

19-åringen er ikke blant de største fotballspillerne (175 centimeter ), men han har en utsøkt teknikk, et flott overblikk, han er rask, briljant i posisjoneringen, han har en god høyrefot og slår gode innlegg. Alt dette fikk England merke under vennskapskampen på Wembley i februar. Ajax-spilleren imponerte stort, og var kampens gigant.

Flere storklubber har blitt koblet til Eriksen den siste tiden, deriblant Barcelona, AC Milan, Chelsea, Liverpool og Arsenal. Eriksen selv har uttalt at han ønsker å utvikle seg videre i nederlandsk fotball.

At danskene har en kommende storspiller har også Norges landslagssjef Egil ”Drillo” Olsen lagt behørlig merke til. Han trakk sågar frem Eriksen som en av to spillere han fryktet i danskenes tropp til kampen – ved siden av Dennis Rommedahl.

- Christian har spilt mange kamper i det siste, så vi får se hvilken forfatning han er når ham kommer, sier Morten Olsen.

- Et stort potensial

Ajax-spilleren får trolig en startplass mot Norge lørdag, og det gleder Arsenal-spissen Nicklas Bendtner.

- Jeg har kun spilt sammen med ham en gang, mot England. Han gjør det veldig bra i Nederland, og det er ingen tvil om at han har et stort potensial. Jo bedre vi får spille sammen, jo bedre er det for samarbeidet, sier Bendtner.

Han legger dog til at det ikke er riktig å sammenligne Eriksen med Laudrup-brødrene så tidlig i hans karriere.

Eriksen hadde for øvrig en scoring og en målgivende da Ajax tapte mot den Haag i helgen.

GODT HUMØR: Morten Olsen på dagens danske trening. (Foto: Håvard Karlsen)