HELSINGØR: I dag gjennomførte Danmark sin første trening i den lille byen Helsingør, like utenfor København. På pressetreffet i forkant av treningene var Thomas Sørensen er populær mann. Keeperen, med 92 landskamper på samvittigheten, fikk mange spørsmål om sin norske lagkamerat i Stoke, John Carew. Sistnevnte har slitt med skade, og er høyst usikker til lørdagens storkamp.

— Vi får se hva som skjer på lørdag. Han har fått en innsprøytning i ryggen. Jeg snakket med ham på fredag, og da visste han ikke om han ville reise oppover. Han vil selvfølgelig gjøre som alle spillere, og bli klar. Det er en viktig kamp for Norge, og i utgangspunktet forventer jeg at han er med, men det er selvfølgelig en sjanse for at han ikke når kampen, sier Sørensen.

- En god spiller

Carew har spilt syv kamper og scoret ett mål for Stoke etter overgangen fra Aston Villa. Sørensen er usikker om det blir en svekkelse for Norge dersom Carew ikke spiller.

— Carew er en viktig spiller. Han er stor og sterk, er et godt oppspillspunkt, og tar for seg i duellene. Om han spiller, så får en vanskelig spiller å håndtere. Dersom han ikke spiller, så må Norge spille litt annerledes. Det er fordeler og ulemper ved begge deler. Om en annen, mer bevegelig spiller, kommer inn, så vil det by på andre utfordringer for oss. Men det er klart at Carew er en god spiller, understreker Sørensen.

- Har dere prøvd å psyke ut hverandre før kampen?

- Vi har selvsagt snakket mye om oppgjøret, men vi har såpass stor respekt for hverandre, at vi holder ting sivilisert, sier Sørensen og smiler.

Går for seieren

- Dersom Carew spiller, hvor mye vektlegger dere det?

— Vi kommer til å spille vårt eget spill, uansett. Vi tar selvsagt hensyn til hvem vi møter, men vi forandrer ikke noe på spillestilen, sier Sørensen.

Morten Olsen har uttalt at det blir vanskelig for Danmark videre i EM-kvalifiseringen med tap på Ullevaal lørdag. Sørensen er enig.

- Vi er greit fornøyd med ett poeng, men reiser til Norge for å vinne kampen. En seier er utrolig viktig for begge lag, sier Sørensen.

Den norske landslagsledelsen har utpekt Norge som knappe favoritter i EM-kvalifiseringskampen på Ullevaal. Sørensen vil ikke henge seg på noen psykisk duell med naboen i nord.

— Norge leder puljen, så da er de vel favoritter. Jeg tror det blir en jevn kamp. Norge er på hjemmebane, og har nok en liten fordel, sier Sørensen.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har i tillegg karakterisert det nåværende danske landslaget som det svakeste på mange år.

— Da blir det vel en lett kamp for Norge, sier Sørensen og ler.

Frustrert over spilletid

Både Norge og Danmark sliter på førstekeeperplassen til denne kampen. For Norge er Jon Knudsen skadet, mens Sørensen har mistet plassen til Asmir Begovic.

- Hvordan synes du det går i Stoke?

— Når jeg spiller, går det fint. Utfordringen for øyeblikket er at jeg ikke spiller hver kamp. Det er en skuffelse. Det påvirker ikke mitt humør, min arbeidsinnsats eller min vilje. Det har jeg også vist i de kampene jeg har spilt, sier Sørensen, og legger til.

— Formen og lysten er det sånn den skal være. De andre tingene kan jeg ikke gjøre så mye med. Det er trenerens avgjørelse, og det må man akseptere. Jeg kommer ingen steder ved å stå og klage.

34-åringen utelukker ikke et klubbytte til sommeren, dersom han ikke får mer spilletid.

- Det viktigste for meg er at jeg spiller, sier Sørensen.

Dagens danske trening på Helsingør stadion var av det rolige slaget. Spillerne varmet lenge opp, før det var spill på liten bane. Fem av spillerne i troppen manglet i dag. Christian Eriksen (Ajax), Mathias Jørgensen (FCK), William Kvist (FCK) hadde fått en dag ekstra fri på grunn av tett kampprogram den siste tiden. Simon Kjær trente med Wolfsburg i dag, mens Jakob Poulsen har kamp for Midtjylland mandag kveld.