HELSINGØR: I dag møtes de danske spillerne i Helsingør. Her skal de lade opp til storkampen mot Norge på Ullevaal lørdag. Det mentale spillet har vært i gang i lang tid, og vil bare eskalere de kommende dagene før oppgjøret.

Egil ”Drillo” Olsen har allerede utpekt Norge som favoritter i EM-kvalifiseringskampen (/landslaget/article195114.ece). I et intervju i den danske storavisen B.T. i dag slår Morten Olsen tilbake.

— Vi er absolutt ikke sjanseløse i Oslo, selv om både Drillo og Ståle Solbakken mener synes at Norge er favoritter, eller fordi de nå ligger over oss på en eller annen rangeringsliste. La bare nordmennene snakke, sier Olsen til avisen.

Les også:

- Vanskelig med tap

Han har ordet ”skjebnekamp” i sin munn når han skal beskrive hva som står på spill både for Norge og Danmark.

- Vi har tapt den ene kampen vi kan i puljen, og vi kan ikke tåle å tape flere, for da blir det veldig vanskelig for oss, sier Olsen, og legger til.

— Kall det bare en skjebnekamp for oss mot Norge, men husk at det også er en skjebnekamp for Norge. Jeg legger ikke noe i at Norge nå er tre poeng foran oss i puljen, for vi skal huske at etter denne kampen, så skal de møte både Portugal og oss på bortebane, mens vi er ferdig med bortekampene mot Portugal og Norge, sier Olsen.

Taper ikke i Parken

Han tror Drillos mannskap skal få det tøft i den omvendte oppgjøret.

— I Parken taper vi ikke mot Norge. Det kan jeg ikke se i mine øyne, sier Olsen, som vil være fornøyd med ett poeng på Ullevaal.

— Vi kan godt slå Norge på deres bane, hvis vi har noenlunde vårt sterkeste lag klart. Vi går for å vinne, men kanskje kan også ett poeng vise seg å være bra i Oslo totalt sett, sier Olsen.

Defensivt svake

B.T. har også viet Kjetil Wæhler to sider i dagens avis. Den norske landslagsstopperen vurderer Nicklas Bendtner, Drillo-fotballen og de danske svakhetene før lørdagens kamp.

Aalborg-spilleren sier blant annet at glatt ville ha valgt John Carew på topp dersom han kunne ha fått velge mellom Stoke- og Arsenal-spissen.

Om de danske svakhetene sier han følgende,

- Jeg ser de danske svakhetene mest på backplassene. Vi har dyktige kantspillere som kan straffe danskene hardt når vi får våre kontringer. Danmark er sterkere offensivt enn defensivt, så hvis vi står godt forsvarsmessig, så vinner vi også kampen, sier Wæhler, som kom på rundens dag i de fleste danske avisene etter helgens 2-1-seier borte mot Lyngby - hvor nordmannen ble matchvinner.

- Danskene i bedre form

Avisen Ekstra Bladet har også begynt å varme opp til Norge-kampen, og har i dagens papirutgave vurdert formen til de antatte spillerne som starter lørdagens kamp.

Ikke overraskende har de gitt det danske laget flest poeng med 28, mens det norske laget får 20 poeng. Best ut kommer Ajax-spilleren Christian Eriksen. ”Den nye Laudrup” får fem av seks poeng, etter en scoring og en målgivende i helgens 2-3-tap mot den Haag.

Ekstra Bladet har gitt William Kvist (FC København) og Dennis Rommedal (Olympiakos) lavest karakter på det danske laget med to poeng.

I sin vurdering av Norges antatte førsteellever lørdag har de gitt John Arne Riise og Brede Hangeland fire poeng hver, mens Rune A. Jarstein, Henning Hauger, Christian Grindheim og Morten Gamst Pedersen får laveste karakter – en.

Agger blir viktig

Ekstra Bladet bruker også mye spalteplass på Daniel Agger i dag. Liverpool-forsvareren var tilbake på banen under 2-0-seieren mot Sunderland i går, og blir en viktig mann for danskene lørdag.

— Det var deilig å se ham i aksjon igjen. Daniel er en sentral spillere og en ledertype på vårt lag, sier Danmark-assistent Peter Bonde til avisen.

Fvn.no er til stede i Helsingør, og kommer med flere reaksjoner etter danskenes første trening i kveld.