I løpet av to treningskamper og en seriekamp har Jarstein gjort seg selv hyperaktuell til å vokte det norske målet mot Danmark på Ullevaal lørdag, mens konkurrent Espen Bugge Pettersen samtidig svekket sitt kandidatur gjennom to svake kamper mot Aalesund (2-2 i privatkamp) og Sarpsborg (0-3 i serieåpning).

— Spør du meg er det ingen tvil om hvem som bør stå. Rune er rett og slett bunnsolid. Han er kommet tilbake fra skaden som en bedre keeper. Han er mer robust fysisk og mentalt er han også sterkere, skryter Viking-trener Åge Hareide overfor Aftenbladet.

Van der Sar er forbildet

Keepertrener Kurt Hegre er heller ikke i tvil:

— Rune ser langt bedre ut enn før skaden. Han har jobbet veldig hardt i de nesten fem månedene han har vært borte og framstår nå som en toppkeeper.

— Teknikken er forbedret og han har en veldig god psyke, mener Hegre.

Almenning Jarstein er glad for oppbakkingen fra Viking - og synes også selv han har forbedret seg:

- Ja, jeg synes faktisk det. Jeg har trent styrke, brukt mye tid til å tenke og studere utenlandske toppkeepere, spesielt i Premier League. Det går på helhetlig opptreden og detaljer i teknikken deres. Som United-fan er Edwin van der Sar et naturlig forbilde for meg, sier Almenning Jarstein til Aftenbladet.

Imponert over fremgangen

I dag slutter Jarstein seg til den norske landslagstroppen i Sandefjord, og er forberedt på at det vil bli et stort fokus på ham og Espen Bugge Pettersen i dagene fram mot landskampen.

Vikings keepertrener Kurt Hegre er overrasket over hvor kjapt Almenning Jarstein har kommet tilbake etter at han røk akillesen i høst.

— Vi hadde en drøm om at Rune skulle være aktuell til kampen mot Fredrikstad 2. april. Derfor er det en stor bonus at Rune allerede spiller på dette nivået. Og det er ingen fare med formen.

- Teknisk er han allerede mye bedre enn før. Da tenker jeg på rytme, grunnstilling, landingsteknikk, måten han beveger seg på i feltet, dueller en mot en og igangsetting. I mine øyne er det ikke tvil om hvem Drillo bør velge, sier Hegre.