HELSINGØR: Nicklas Bendtner har – i likhet med flere av sine danske lagkamerater – hatt en frustrerende sesong på klubblaget. Det har ført til spekulasjoner om at spissen er på vei vekk fra Emirates.

— Jeg kaster bort tiden min på benken, sa Bendtner i et intervju med den danske storavisen B.T. i november i fjor.

I vinterens overgangsvindu ble han koblet til en rekke klubber, uten at det endte med noe klubbytte. 23-åringen hadde bestemt seg for å bli i London-klubben, enn så lenge.

- Vil snakke om landslaget

Under dagens pressetreff fikk spissen flere spørsmål om Arsenal. Da sa han etter hvert stopp.

— Hvorfor vil du ikke snakke om Arsenal?

- Fordi jeg ikke gidder. Og jeg bestemmer hva jeg vil snakke om. Dere spør om Arsenal hver gang jeg er her. Vi er her for å snakke om landslaget, ikke om Arsenal. Og hvis dere vil snakke om Arsenal, så blir jeg ikke her så lenge, sier Bendtner.

Spørsmålsstillingen ble etter hvert dreid over til ”Slaget om Norden”, og EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Ullevaal lørdag. Med seier til Drillos mannskap, vil laget ta et stort steg mot sluttspillet i Polen og Ukraina neste år.

Ikke spesielt å møte Norge

Bendtner fikk så spørsmål om det betyr noe ekstra å møte Norge.

— Nei, svarer 23-åringen.

— Hvorfor ikke?

- Jeg er likeglad hvem vi spiller mot. Om det er Norge, om det er Sverige, om det er Barcelona, sier Bendtner, som ikke vet stort om det norske laget.

— Jeg vet egentlig ikke så mye. Jeg kjenner et par spillere, både personlig og som fotballspiller. De har noen gode fyrer, og jeg tror det blir en jevn kamp. Det blir en veldig vanskelig kamp, men jeg har tiltro til vårt mannskap, sier Bendtner.

23-åringen har scoret 12 mål på sine 32 landskamper for Danmark. I Arsenal-trøyen står han denne sesongen to mål på 12 opptredener i Premier Leauge. Han har også scoret tre mål i FA-cupen, samt tre ganger i ligacupen.