Høydepunktene har stått i kø for Ruben Yttergård Jenssen denne sesongen. Etter at pasningsfeilene ble luket vekk har Tromsø-spilleren spilt seg inn i Drillos landslagsvarme.

22-åringen har tatt store steg. Han er ikke i tvil om hva som har vært viktigst å utvikle.

– Jeg har fått ned feilprosenten kraftig. Der jeg i fjor hadde ganske mange stygge feilpasninger, har jeg nesten ikke hatt dem i år. Først og fremst der jeg er blitt smartere , sier midtbanespilleren til NTB.

I tirsdagens landskamp i Zagreb får TIL-gutten ankerrollen. En rolle han ikke er ukjent med fra klubblaget. Likevel er det i den offensive delen av spillet han mener utviklingspotensialet er størst.

Håper på bronse

– Det er én ting som skiller seg ut, og det er at jeg må bli mer målfarlig. Det er lenge siden jeg har scoret, så det ville vært artig å få et mål i serien før sesongslutt. Jeg jobber med avslutninger og skudd, og det å komme i flere scoringsposisjoner. Jeg har egentlig en defensiv rolle i TIL, men må bli smartere til å se åpninger.

Denne sesongen har han debutert på A-landslaget, mens han med Tromsø kan ta bronsemedaljer i serien.

– Det soleklare høydepunktet er debuten for A-landslaget mot Montenegro, fulgt av innhoppet mot Portugal i EM-kvaliken. Så satser vi på at det siste høydepunktet ikke er spilt ennå. Foreløpig er ikke serien avgjort, men vi har en så god ledelse, så jeg er ganske trygg på at vi tar den tredjeplassen, sier midtbanespilleren.

Balansekunst

Den fjerde A-landskampen kommer på Maksimir stadion mot Kroatia tirsdag. Der får Yttergård Jenssen en sentral rolle.

– Jeg har ansvaret for balansen i laget, viktig at jeg ikke blir for ivrig framover. Kan heller ikke bli for defensiv heller og opptre som en slags forsvarsspiller. En viktig balansegang, påpeker den ballskikkelige spilleren.

Han vedgår at han er spent, men ikke like nervøs som foran debuten mot Montenegro.

– Jeg er spent, men har fått unna debuten. Alt er veldig spesielt med landskamper, spesielt mot så god motstand. Det blir en veldig tøff kamp. Kroatia er et av de beste lagene i Europa, og blir en veldig fin utfordring.

(©NTB)