ZAGREB: Christian Grindheim har startet 16 av 17 kamper under Drillo siden han tok over etter Åge Hareide. Den eneste kampen han har måttet stå over, var mot Sveits. Da var midtbanespilleren skadet.

— Det føles bra. Jeg er glad for at jeg har tillit. Jeg er ikke redd for å drite meg ut under Drillo. Når jeg først har gjort det, så har jeg også spilt neste kamp. Det er liksom ikke så farlig, og det gir en ekstra trygghet , sier Grindheim.

27-åringen var meget god for Norge mot Portugal på Ullevaal. Han fulgte opp med nok en solid kamp i EM-kvalifiseringen mot Kypros fredag.

Det er blitt en vane å se haugesundgutten løpe, takle, jobbe og slite i kjent stil på Norges midtbane den siste tiden.

— Jeg føler jeg er inne i en god periode i Nederland, og det har jeg tatt med meg hit. Jeg spiller hver gang, sier Grindheim og smiler godt.

England eller Tyskland

- Hva tenker du om å komme deg til en større klubb?

— Det er viktig for meg å prestere godt både for klubb og landslag, så får vi se om det skjer noe, sier Grindheim.

- Hvor kunne du tenke deg å spille?

— Håpet er Tyskland eller England. Jeg har sagt fra til treneren at jeg ønsker å dra dersom det dukker opp et tilbud. Dersom det ikke skjer, så blir jeg ikke altfor skuffet. Nåløyet er veldig trangt. Nå konsentrerer jeg meg om å gjøre det best mulig der jeg er, sier Grindheim.

Det har så vidt Grindheim vet ikke vært noe konkret interesse rundt ham.

— Men når landslaget gjør det bra, så er det klart at spillerne der blir mer interessante. Det er ingen ulempe, sier Grindheim.

Spår opptur med klubblaget

Midtbanespilleren har også fått mye skryt for sitt spill i Heerenveen i år, selv om laget har begynt sesongen under pari.

— Vi har kun tapt to kamper da. Men vi har spilt for mye uavgjort. Sesongen har ikke satt seg helt. Det har vært mange utskiftninger, og jeg tror det ikke skal så mye til før vi får mange seiere på rad, sier Grindheim, som trolig får begrenset med spilletid mot Kroatia tirsdag.

Drillo ønsker å se bredden i troppen, og har varslet en del endringer på laget som spilte mot Kypros sist.

— Det blir spennende å se de nye som får sjansen. Det er folk som har lyst til å vise seg frem, som ikke fikk spilt sist. Mange trenger det. Jeg har hatt den perioden selv, så treningskampene er viktige for dem, sier Grindheim.

«Preseason»

Norge har en privatkamp til denne sesongen, i tillegg til oppgjøret mot Kroatia om to dager. Det er borteoppgjøret mot Irland i november. Den neste storkampen er i EM-kvalen mot Danmark på Ullevaal i mars.

- Disse kampene blir som en slags «preseason» til Danmark-kampen. Det er viktig å få treningskamper. Jeg gleder meg til Danmark, og jeg gleder meg til de andre landskampene. Det er viktig å være med på alle landskampene , sier Grindheim.

27-åringen fikk sin 38 landskamp mot Kypros. Han står bokført med to mål så langt, borte mot Tyskland i Drillos første kamp etter comebacket samt i vennskapskampen mot Montenegro på hjemmebane.

PS: Det norske laget hadde søndag en lett treningsøkt utenfor tirsdagens kamparena, Maksimir Stadium. Mandag blir treningen lukket, men Drillo har varslet at pressen skal få vite laget under pressetreffet etter økten.

VIDEO: Se høydepunktene fra Kypros - Norge 1-2

Kypros — Norge: Høydepunkter