Egil Drillo Olsen er på ingen måte kjent for å være overraskende i sine startellevere på landslaget.

Mot Kroatia i morgen overrasker nok Drillo mange. Han gjør hele åtte endringer fra laget som slo Kypros på fredag. Blant annet får RBKs unggutt Markus Henriksen(18) sjansen fra start.

— Jeg har fått beskjed om å gjøre det jeg har gjort i RBK, og om å tørre å bli med fremover, sier Henriksen etter å ha fått beskjeden om at han starter mot Kroatia.

- Det blir veldig spennende å få debutkampen. Jeg gleder meg, og håper jeg klarer å ta vare på sjansen, sier Henriksen.

Vil prøve flere

— Dette er er ikke noen mistillit overfor dem som spilte mot Kypros, tvert i mot, understreker Drillo.

- Jeg har vært konservativ i valgene mine tidligere. Nå har vi muligheten til å få testet flere i en treningskamp, så da benytter vi den sjansen, sier landslagssjefen.

(Artikkelen fortsetter)

Egil Olsen bytter ut nesten hele laget som slo Kypros. (Foto: Digitalsport)

— Han er målfarlig

Drillo synes Henriksen har sett bra ut på sin første samling med A-landslaget.

- Han har gjort det bra på trening, derfor får han sjansen. Jeg håper at han får muligheten til å gå fremover i kampen, for han er målfarlig, understreker landslagssjefen.

Drillo velger å sette inn Markus Henriksen fra start som indreløper i et 4-5-1-system. Av spillere som spiller fra start, men som ikke startet mot Kypros, finner vi også Rune Almenning Jarstein, Daniel Braaten, Ruben Yttergård Jenssen, Petter Vaagan Moen, Espen Ruud, Vadim Demidov og Moa.

Lettere å motivere

Drillo mener også det vil være en god løsning å la sultne landslagsspillere spille en landskamp som ikke er tellende i EM-kvaliken.

- Det kunne nok også vært en utfordring å motivere de samme 11 som spilte mot Kypros til en privatkamp. Det er nok lettere med de som er tatt ut nå. Jeg håper at en eller to av de nye navnene kan få sitt gjennombrudd på landslaget, sier Drillo optimistisk.

Her er hele Drillos lag (4-5-1): Jarstein - Ruud, Demidov, Hangeland, Riise - Braaten, Henriksen, Yttergård Jenssen, Petter Vaagan Moen, Gamst Pedersen - Moa.