ZAGREB: I forrige uke skrev Bergens Tidende at Brann hadde intervjuet landslagsassistent Ola By Rise med tanke på den ledige jobben som hovedtrener i klubben.

By Rise var sparsommelig med kommentarer da, men uttalte at det ikke var noen hemmelighet at han ønsket å komme tilbake som hovedtrener på klubbnivå.

Se kampen LIVE på web-tv HER:

Ola By Rise har kvalitetene til det. Han er dyktig og grundig i arbeidet sitt. Men jeg skal uansett beholde ham ut EM-kvalifiseringen , sier Egil ”Drillo” Olsen.

By Rise, som kun har ett år som hovedtrener bak seg fra Rosenborg i 2004, har kontrakt med fotballforbundet som går ut etter EM-kvalifiseringen, eventuelt etter EM-sluttspillet i 2012, dersom Norge kvalifiserer seg.

Han er flink til det han gjør, blant annet spiller- og videoanalyse. Der gjør han helt utrolige ting. I tilegg er Ola By Rise flink med mennesker. Han bidrar veldig på landslaget, og er en viktig mann her , sier Drillo.

By Rise ble ansatt som assistenttrener i RBK i 1998. Den stillingen hadde han til desember 2003, hvor han fikk en toårskontrakt som hovedtrener etter Åge Hareide, som ble ny landslagstrener for Norge. Høsten 2004 fikk han sparken i RBK, selv om trønderne vant serien og kvalifiserte seg til mesterligaen.

49-åringen har vært assistent på landslaget siden juli 2006.