semb-utslaatt Foto: Øyvind Ellingsen

– Uten tvil mitt bitreste øyeblikk som landslagssjef, sier Nils Johan Semb om 0-0-resultatet mot Slovenia som sendte Norge ut av EM-sluttspillet i 2000.

– Og ett av de hyggeligste resultatene, legger Semb til om 4-0-seieren mot samme nasjon i 1999. Det ga norsk EM-billett.

Semb har møtt flere av de kjente Jugoslavia-trenerne i sitt virke, og er imponert over det de har utrettet.

– Det er ikke tilfeldig at mange har vært trenere i de beste spanske klubbene. Jugoslavia var symbolet på en ballspillende fotballnasjon. Det er forskjeller fra nasjon til nasjon i dag, men felles for dem alle er det at det trenes med ball i de aller fleste sammenhenger, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Drillo forventer et B-preget Kroatia tirsdag, men har ikke tenkt å toppe sitt eget lag heller.

Han kommer til å gjøre en del endringer på laget som slo Kypros. I mål skal Rune A. Jarstein få sjansen. Spillere som Ruben Yttergård Jenssen, Daniel Braaten, Petter Vaagan Moen og Knut Olav Rindarøy skal også bli testet. Drillo ville imidlertid ikke love Rosenborgs stjerneskudd Markus Henriksen spilletid.

Selv om det "bare" er en privatlandskamp, kan Norge havne blant topp 10 på Fifa-rankingen med seier mot ballartistene fra Balkan.